Autoverzekering voor jongeren twee keer zo duur

By 22 juni 2019 Nieuws, VerkeersPro No Comments

Jonge bestuurders die net hun rijbewijs hebben gehaald, betalen meer dan twee keer zoveel premie voor hun autoverzekering als de gemiddelde Nederlandse automobilist. Wie tussen de 18 en 21 is, betaalt voor een allriskverzekering ongeveer 2.000 euro premie per jaar. Het gemiddelde bedrag van alle bestuurders ligt op 944 euro per jaar.

Beginnende bestuurders hebben weinig of geen schadevrije jaren opgebouwd. Met weinig ervaring op de weg is de kans op schade groter. Dat is althans de gedachte achter de hogere premies. Het overzicht van gemiddelde kosten voor een autoverzekering komt van de vergelijkingssite Geld.nl.

De gemiddelde premie voor een autoverzekering bedraagt 944 euro per jaar. Automobilisten tussen de 21 en 25 jaar zijn iets goedkoper uit, maar betalen ook nog steeds gemiddeld 1.371 euro per jaar. Vanaf 25 jaar gaan de bedragen omlaag, de jaarlijkse kosten liggen dan rond de 928 euro.

Berekening van tarief

Het bedrag van 2.000 euro voor jongeren tussen de 18 en 21 is een gemiddelde. De laagst mogelijke premie die voor een autoverzekering uit de bus komt rollen is 1.457 euro op jaarbasis.

Voor automobilisten tussen 21 en 25 jaar is het verschil tussen de laagste en de hoogste autoverzekeringspremie ook nog altijd ruim 300 euro per jaar. Elke autoverzekeraar berekent op zijn eigen manier de premies en hanteert daarom andere tarieven, gebaseerd op onder meer het type voertuig, de leeftijd van de bestuurder, de woonplaats en het aantal schadevrije jaren.

Lees ook: Slagingspercentage 17-jarigen al drie jaar op rij hoger dan 18-jarigen

Bron: Verkeerspro
Auteur: Rieneke Kok
Publicatie datum: Tue, 18 Jun 2019 05:45:14 +0000

Waar geeft NXXT autorijschool A van Putten rijles

Autorijlessen Benschop, Autorijlessen Bilthoven, Autorijlessen Bodegraven, Autorijlessen Breukelen, Autorijlessen Bunnik, Autorijlessen De Bilt, Autorijlessen Driebruggen, Autorijlessen Gouda, Autorijlessen Haarzuilens, Autorijlessen Haastrecht, Autorijlessen Houten,Autorijlessen IJsselstein, Autorijlessen Kockengen, Autorijlessen Leidsche Rijn, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Maarssen, Autorijlessen Montfoort, Autorijlessen Moordrecht, Autorijlessen Nieuwegein, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Reeuwijk, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Stolwijk, Autorijlessen Utrecht, Autorijlessen Vianen, Autorijlessen Vleuten, Autorijlessen Vreeswijk, Autorijlessen Waddinxveen, Autorijlessen Woerden, Autorijlessen Zeist, Autorijlessen Zuilen.

Autorijlessen Utrecht
Stacaravan kopen Utrecht
Nagelstudio de Meern
Nagelstudio Woerden
Nagelstudio Vleuten
Nagelstudio Utrecht
Online Marketingbureau Utrecht
Rijschool Utrecht
Tuinaanleg Utrecht
Hovenier Utrecht

Leave a Reply