Belgische rijbewijskandidaten kunnen praktijklessen online oefenen

By 8 september 2020 Nieuws, VerkeersPro No Comments

Belgische rijbewijskandidaten kunnen sinds kort online hun praktijklessen oefenen. Op de website Mijnrijbewijs.be van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) kon je al terecht om voor het theorie-examen te oefenen. De site is nu uitgebreid met oefeningen voor de praktijk.
De VSV lanceerde MijnrijbewijsB.be in 2019 als een online leeromgeving waar leerlingen de theorie voor het rijbewijs B kunnen raadplegen en oefenen. Het platform is gratis toegankelijk, meer dan 70.000 gebruikers hebben al gebruik gemaakt van de leerstof.

Leerdoelen

Het praktijkgedeelte is gebaseerd op de leerdoelen voor nieuwe bestuurders die de Vlaamse overheid heeft vastgelegd. Deze leerdoelen bepalen wat een goede autobestuurder allemaal moet kennen en kunnen. Op het leerplatform komen alle leerdoelen door vlogs en oefeningen aan bod. Het is bedoeld voor zowel de kandidaten als begeleiders.

De inhoud van het platform

Na het inloggen kies je als leerling voor theorie of praktijk. In beide onderdelen zijn er verschillende thema’s en oefenformats. De vorderingen worden bijgehouden zodat je gemakkelijk nog eens kan terugkeren en verder oefenen. Het praktijkluik bestaat uit zes onderdelen: wat je vooraf moet weten; voorbereid de auto in; de auto onder controle; in het verkeer; een veilige rijstijl en tot slot; belangrijk voor je examen. Per onderdeel kun je vlogs bekijken, goed/fout-oefeningen maken en je aan de hand van foto’s en uitleg voorbereiden om met de auto te oefenen. Via een checklist worden de verschillende oefeningen bijgehouden en kun je jezelf beoordelen samen met je begeleider en/of je rijschool.

Het digitale leerplatform van de VSV sluit aan bij het leertraject voor de rijopleiding in Vlaanderen en biedt
kandidaten de kans om zich stap voor stap voor te bereiden om een goede autobestuurder te worden. De
combinatie van een online voorbereiding, professionele rijlessen en veel oefenen met een begeleider biedt
volgens de VSV de beste garantie op een goede rijopleiding.

Foto: VSV

Lees ook:

Bron: Verkeerspro
Auteur: Rieneke Kok
Publicatie datum: Fri, 04 Sep 2020 05:26:34 +0000

Waar geeft NXXT autorijschool A van Putten rijles

Autorijlessen Benschop, Autorijlessen Bilthoven, Autorijlessen Bodegraven, Autorijlessen Breukelen, Autorijlessen Bunnik, Autorijlessen De Bilt, Autorijlessen Driebruggen, Autorijlessen Gouda, Autorijlessen Haarzuilens, Autorijlessen Haastrecht, Autorijlessen Houten,Autorijlessen IJsselstein, Autorijlessen Kockengen, Autorijlessen Leidsche Rijn, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Maarssen, Autorijlessen Montfoort, Autorijlessen Moordrecht, Autorijlessen Nieuwegein, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Reeuwijk, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Stolwijk, Autorijlessen Utrecht, Autorijlessen Vianen, Autorijlessen Vleuten, Autorijlessen Vreeswijk, Autorijlessen Waddinxveen, Autorijlessen Woerden, Autorijlessen Zeist, Autorijlessen Zuilen.

Autorijlessen Utrecht
Stacaravan kopen Utrecht
Nagelstudio de Meern
Nagelstudio Woerden
Nagelstudio Vleuten
Nagelstudio Utrecht
Online Marketingbureau Utrecht
Rijschool Utrecht
Tuinaanleg Utrecht
Hovenier Utrecht

Leave a Reply