Belgische rijschoolhouders veroordeeld voor fraude bij theorie-examen

By 9 maart 2019 Nieuws, VerkeersPro No Comments

In Antwerpen zijn dinsdag een rijschoolhouder en een zaakvoerder veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van achttien maanden omdat zij leerlingen hebben geholpen bij het plegen van fraude bij het theorie-examen. Dat gebeurde door middel van een camera in een hemd en via oortjes.

Mustapha E.B., zaakvoerder van rijschool ‘100 procent geslaagd’ in Deurne, stuurde zijn leerlingen naar het examencentrum gekleed in een speciaal hemd, waarin een camera, oortjes en een zender verstopt waren, schrijft Het Laatste Nieuws. Hij bleef in zijn auto op de parkeerplaats zitten en kon via de apparatuur de vragen meelezen en hen de juiste antwoorden doorgeven.  Op 7 december 2017 werden Mustapha E.B. en zijn leerling betrapt. Beiden gaven de fraude toe.

De fraudetechniek werd twee maanden eerder ook in het examencentrum van Sint-Niklaas toegepast. Een leerling moest 1.400 euro betalen om het ‘camerahemd’ te mogen dragen. Hij had op Mustapha E.B. beroep gedaan, omdat zijn Irakees rijbewijs niet erkend wordt in België en hij onvoldoende Nederlands kon om het examen zelf af te leggen.

Oortjes

Een vergelijkbare zaak speelde bij zaakvoerder Ismael E.H. van rijschool E19 in Antwerpen. Hij heeft een leerling helpen frauderen in het examencentrum van Kontich. De leerling moest extra oortjes dragen onder de hoofdtelefoon waarmee er contact was met een medewerker in de auto die de antwoorden doorgaf. De leerlingen moeten een cursus bij het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid volgen.

Bron: Verkeerspro
Auteur: Nadine Kieboom
Publicatie datum: Fri, 01 Mar 2019 07:15:51 +0000

Waar geeft NXXT autorijschool A van Putten rijles

Autorijlessen Benschop, Autorijlessen Bilthoven, Autorijlessen Bodegraven, Autorijlessen Breukelen, Autorijlessen Bunnik, Autorijlessen De Bilt, Autorijlessen Driebruggen, Autorijlessen Gouda, Autorijlessen Haarzuilens, Autorijlessen Haastrecht, Autorijlessen Houten,Autorijlessen IJsselstein, Autorijlessen Kockengen, Autorijlessen Leidsche Rijn, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Maarssen, Autorijlessen Montfoort, Autorijlessen Moordrecht, Autorijlessen Nieuwegein, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Reeuwijk, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Stolwijk, Autorijlessen Utrecht, Autorijlessen Vianen, Autorijlessen Vleuten, Autorijlessen Vreeswijk, Autorijlessen Waddinxveen, Autorijlessen Woerden, Autorijlessen Zeist, Autorijlessen Zuilen.

Autorijlessen Utrecht
Stacaravan kopen Utrecht
Nagelstudio de Meern
Nagelstudio Woerden
Nagelstudio Vleuten
Nagelstudio Utrecht
Online Marketingbureau Utrecht

Leave a Reply