Belgische werkzoekenden kunnen eerder op rijexamen

By 27 februari 2018 Nieuws, VerkeersPro No Comments

Jonge werkzoekenden kunnen in Wallonië voorrang krijgen bij het halen van het rijbewijs. Vanaf 1 juli krijgen jongeren, voor wie het bezitten van een rijbewijs een vereiste is om aan een baan te komen, dertig dagen na het slagen voor het theoretisch examen hun praktijktest afleggen.

Dat melden Belgische media, na uitspraken van Waals minister van Mobiliteit Carlo Di Antonio. Momenteel geldt een standaard wachtperiode van drie maanden tussen het behalen van het theorie-examen en het afleggen van het praktijkexamen. In die drie maanden kunnen jongeren rijervaring opdoen met het voorlopig rijbewijs. Voor jonge werkzoekenden in Wallonië die een rijbewijs nodig hebben voor een nieuwe baan, wil Di Antonio die periode beperken tot slechts dertig dagen.

Wel zijn er voorwaarden verbonden aan deze maatregel: kandidaten moeten 18 jaar of ouder zijn, minstens 30 uur les hebben gevolgd bij een rijschool en slagen voor de perceptietest voorafgaand aan het praktijkexamen. De maatregel is overigens nog niet helemaal rond. “De modaliteiten moeten nog worden besproken, met name met de andere gewesten”, zegt Di Antonio.

‘Veel te kort’

Deze maatregel lijkt haaks te staan op het rijbewijsbeleid in Vlaanderen. Daar is onlangs besloten om de termijn tussen het afleggen van het theorie-examen en het praktijkexamen te verhogen van drie naar negen maanden. Minister van Mobiliteit Ben Weyts vindt de beslissing van zijn Waalse collega Carlo Di Antonio dan ook vreemd. “Eén maand is veel te kort.” Daarnaast worden werkende jongeren benadeeld in vergelijking met de werkzoekenden, vindt Weyts: “Dat vind ik een vreemde soort van discriminatie. Mensen gaan er daardoor misschien voor kiezen om niet te werken.”

Lees ook:

Bron: Verkeerspro
Auteur: Nadine Kieboom
Publicatie datum: Tue, 20 Feb 2018 12:37:10 +0000

Waar geeft NXXT autorijschool A van Putten rijles

Autorijlessen Benschop, Autorijlessen Bilthoven, Autorijlessen Bodegraven, Autorijlessen Breukelen, Autorijlessen Bunnik, Autorijlessen De Bilt, Autorijlessen Driebruggen, Autorijlessen Gouda, Autorijlessen Haarzuilens, Autorijlessen Haastrecht, Autorijlessen Houten,Autorijlessen IJsselstein, Autorijlessen Kockengen, Autorijlessen Leidsche Rijn, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Maarssen, Autorijlessen Montfoort, Autorijlessen Moordrecht, Autorijlessen Nieuwegein, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Reeuwijk, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Stolwijk, Autorijlessen Utrecht, Autorijlessen Vianen, Autorijlessen Vleuten, Autorijlessen Vreeswijk, Autorijlessen Waddinxveen, Autorijlessen Woerden, Autorijlessen Zeist, Autorijlessen Zuilen.

Leave a Reply