Brandbrief van brancheverenigingen: rijschoolsector verdient meer steun

By 4 april 2020 Nieuws, VerkeersPro No Comments

Door het verbod op rijlessen vanwege de coronacrisis loopt de sector maandelijks een omzet mis van 55 miljoen euro. De huidige steunmaatregelen zijn niet toereikend, stellen brancheorganisaties Bovag, VRB, FAM en LBKR. Dit weekend stuurden ze gezamenlijk een brandbrief naar de betreffende ministeries.

In lijn met onder andere de horeca vragen de brancheorganisaties om voorrang bij de regeling NOW (Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid) en om andere regels bij de toekenning van de vergoeding in het kader van de Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandige Ondernemers (TOZO).

Nederland telt 8.903 rijscholen, vier op de vijf heeft een eenmanszaak. Voor veel rijschoolhouders geldt dat woon- en werkadres gelijk zijn, daarmee dreigen zij buiten de boot te vallen voor steunmaatregelen.

Daarnaast vragen de brancheorganisaties om specifieke compensatie voor de sector, aangezien de overheid rijles nu verboden heeft en de gemiste omzet voor de hele branche wordt geschat op 55 miljoen euro per maand. Tot slot wordt gevraagd om te zijner tijd in gesprek te gaan over een al dan niet gefaseerde opstart van examens en lessen.

Protest

De invulling van de steunmaatregelen zorgen ook buiten de brancheverenigingen voor veel discussie. Op social media zijn bijvoorbeeld oproepen te vinden om de aanvraag voor de TGOS vooral toch te doen, omdat rijles nu eenmaal niet binnenshuis kan plaatsvinden. Ook het RST heeft een uitgebreide brief naar verschillende partijen gestuurd om aandacht te vragen voor de positie van de rijschoolhouder.

Ook loopt er een petitie opgezet door Ellen Troost van Rijschool Amrit, op het moment van deze publicatie kan de petitie al rekeken op bijna 1.000 handtekeningen. “Alle rijscholen hebben overheidssteun nodig, vanwege de direct geleden schade door COVID-19,” schrijft Troost in de toelichting bij de petitie. “Ook de zzp’ers en kleinere eenmanszaken hebben hun zaak moeten sluiten. Lege agenda’s, dus geen werk! Tevens zou je werk- en privé adres niet hetzelfde mogen zijn. Belachelijk! En deze voorwaarde dient dan ook per direct geschrapt te worden!!”

Lees ook: Aantal rijscholen kunnen 4.000 euro tegemoetkoming krijgen

RijschoolPro houdt een dossier bij van alle gevolgen en ontwikkelingen in de branche als gevolg van de coronacrisis.

Bron: Verkeerspro
Auteur: Rieneke Kok
Publicatie datum: Mon, 30 Mar 2020 11:25:38 +0000

Waar geeft NXXT autorijschool A van Putten rijles

Autorijlessen Benschop, Autorijlessen Bilthoven, Autorijlessen Bodegraven, Autorijlessen Breukelen, Autorijlessen Bunnik, Autorijlessen De Bilt, Autorijlessen Driebruggen, Autorijlessen Gouda, Autorijlessen Haarzuilens, Autorijlessen Haastrecht, Autorijlessen Houten,Autorijlessen IJsselstein, Autorijlessen Kockengen, Autorijlessen Leidsche Rijn, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Maarssen, Autorijlessen Montfoort, Autorijlessen Moordrecht, Autorijlessen Nieuwegein, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Reeuwijk, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Stolwijk, Autorijlessen Utrecht, Autorijlessen Vianen, Autorijlessen Vleuten, Autorijlessen Vreeswijk, Autorijlessen Waddinxveen, Autorijlessen Woerden, Autorijlessen Zeist, Autorijlessen Zuilen.

Autorijlessen Utrecht
Stacaravan kopen Utrecht
Nagelstudio de Meern
Nagelstudio Woerden
Nagelstudio Vleuten
Nagelstudio Utrecht
Online Marketingbureau Utrecht
Rijschool Utrecht
Tuinaanleg Utrecht
Hovenier Utrecht

Leave a Reply