CBR nog steeds ‘in beraad’ over meerijden van rijinstructeur met examen

By 11 juli 2020 Nieuws, VerkeersPro No Comments

Het CBR beweegt vooralsnog niet mee met de versoepeling van de coronaregels. In de lesauto mogen sinds 1 juli meer dan twee personen zitten. Dan moet wel iedereen een niet-medisch mondkapje dragen. Rijinstructeurs mogen van het CBR echter niet als derde persoon mee met het examen. RijschoolPro checkte of er een versoepeling aan zit te komen bij het rijvaardigheidsbureau, maar ‘er is nog geen definitief besluit genomen’, laat de woordvoering weten. 
Nederland is op 1 juli van een ‘intelligente lockdown’ naar een ‘ruimte met regels’ gegaan, zoals de regering het omschrijft. In de rijschoolsector zorgen die regels wel voor verwarring. Want in een privésituatie mag de auto weer helemaal vol zitten. Het dragen van een mondkapje in het voertuig wordt geadviseerd, maar het is niet verplicht.In de lesauto zijn de regels echter anders. Als een tweede leerling instapt, moeten alle inzittenden een niet-medisch mondkapje op, ondanks de gezondheidscheck die vooraf is gedaan. Zodra de eerste leerling thuis is afgezet en alleen de instructeur en die tweede leerling in de auto zitten, mogen de kapjes weer af. Of nou ja: het gebruik is niet verplicht. De verplichting om een mondkapje te dragen in de lesauto als er meer dan twee personen in het voertuig zitten, is terug te vinden op deze pagina van de Rijksoverheid.

Meerijden met examens?

Het CBR gaat vooralsnog niet mee met de versoepeling. Zij zijn nog altijd in beraad. Ook het IBKI is nog in beraad over de coulance die zij momenteel verlenen aan stagiair instructeurs. Om de opleiding tot instructeur af te ronden, is het normaal gezien verplicht om mee te rijden met een examen of een tussentijdse toets bij het CBR.

Het CBR kiest er in een aantal situaties voor om wel een derde persoon te laten meerijden, zoals examinatoren in opleiding. In de uitnodiging voor het examen staat dat er een derde persoon mee kan rijden met het examen. Als de leerling daar bezwaar tegen maakt, kan dat ter plekke opgelost worden. Woordvoerster Irene Heldens laat weten dat dit in de praktijk geen problemen oplevert.
Lees ook: 

Bron: Verkeerspro
Auteur: Rieneke Kok
Publicatie datum: Mon, 06 Jul 2020 09:04:22 +0000

Waar geeft NXXT autorijschool A van Putten rijles

Autorijlessen Benschop, Autorijlessen Bilthoven, Autorijlessen Bodegraven, Autorijlessen Breukelen, Autorijlessen Bunnik, Autorijlessen De Bilt, Autorijlessen Driebruggen, Autorijlessen Gouda, Autorijlessen Haarzuilens, Autorijlessen Haastrecht, Autorijlessen Houten,Autorijlessen IJsselstein, Autorijlessen Kockengen, Autorijlessen Leidsche Rijn, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Maarssen, Autorijlessen Montfoort, Autorijlessen Moordrecht, Autorijlessen Nieuwegein, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Reeuwijk, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Stolwijk, Autorijlessen Utrecht, Autorijlessen Vianen, Autorijlessen Vleuten, Autorijlessen Vreeswijk, Autorijlessen Waddinxveen, Autorijlessen Woerden, Autorijlessen Zeist, Autorijlessen Zuilen.

Autorijlessen Utrecht
Stacaravan kopen Utrecht
Nagelstudio de Meern
Nagelstudio Woerden
Nagelstudio Vleuten
Nagelstudio Utrecht
Online Marketingbureau Utrecht
Rijschool Utrecht
Tuinaanleg Utrecht
Hovenier Utrecht

Leave a Reply