CBR-tarieven 2020 officieel bekend: gemiddelde stijging van 3,5 procent

By 26 november 2019 Nieuws, VerkeersPro No Comments

Het praktijkexamen B bij het CBR kost in 2020 112,75 euro, dat is een stijging van 4,75 euro ten opzichte van dit jaar. Opvallend op de tarievenlijst is dat de Gezondheidsverklaring in 2020 net zo veel kost als nu. De tarieven gaan gemiddeld met 3,5 procent omhoog.

Donderdagochtend werden de tarieven voor 2020 officieel door het CBR bekendgemaakt. De gemiddelde prijsstijging is 3,5 procent. Vorig jaar gingen de prijzen met 5 procent omhoog, dat kwam toen onder andere door de nieuwe cao. Die nieuwe cao heeft ook dit jaar zijn weerslag. Vorig jaar werd een loonsverhoging van 7 procent verspreid over 3 jaar afgesproken.

Eigen vermogen

De tarieven van 2020 stijgen opnieuw om zo de hogere kosten voor inflatie, cao en pensioenen op te vangen, evenals de aanvullende kosten die het examineringsbureau moet maken op het gebied van compliance-eisen, bijvoorbeeld voor noodzakelijke aanpassingen op privacygebied door de AVG en databeveiliging.

Het CBR meldt nadrukkelijk dat de extra kosten voor het rechttrekken van de wachttijden niet in de prijsstijging zijn verwerkt. “Deze komen ten laste van ons eigen vermogen.”

De volledige tarievenlijst is te vinden op de website van het CBR.

Lees ook: 

Bron: Verkeerspro Auteur: Rieneke Kok Publicatie datum: Thu, 21 Nov 2019 10:31:52 +0000

Waar geeft NXXT autorijschool A van Putten rijles

Autorijlessen Benschop, Autorijlessen Bilthoven, Autorijlessen Bodegraven, Autorijlessen Breukelen, Autorijlessen Bunnik, Autorijlessen De Bilt, Autorijlessen Driebruggen, Autorijlessen Gouda, Autorijlessen Haarzuilens, Autorijlessen Haastrecht, Autorijlessen Houten,Autorijlessen IJsselstein, Autorijlessen Kockengen, Autorijlessen Leidsche Rijn, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Maarssen, Autorijlessen Montfoort, Autorijlessen Moordrecht, Autorijlessen Nieuwegein, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Reeuwijk, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Stolwijk, Autorijlessen Utrecht, Autorijlessen Vianen, Autorijlessen Vleuten, Autorijlessen Vreeswijk, Autorijlessen Waddinxveen, Autorijlessen Woerden, Autorijlessen Zeist, Autorijlessen Zuilen. Autorijlessen Utrecht Stacaravan kopen Utrecht Nagelstudio de Meern Nagelstudio Woerden Nagelstudio Vleuten Nagelstudio Utrecht Online Marketingbureau Utrecht Rijschool Utrecht Tuinaanleg Utrecht Hovenier Utrecht

Leave a Reply