CDA: rijbewijsregeling ouderen moet ook gelden in Duitsland en België

By 11 februari 2020 Nieuws, VerkeersPro No Comments

Een coulanceregeling voor ouderen die door de problemen bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) zonder rijbewijs zitten, moet ook gaan gelden voor België en Duitsland. Het CDA vindt dat Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) daar afspraken over moet maken met haar ambtgenoten in die landen.

Het CBR kampt met grote achterstanden bij de beoordeling van mensen die wegens leeftijd of ziekte periodiek een medische herkeuring moeten ondergaan. Sinds december is een coulanceregeling van kracht voor ouderen die er zelf op tijd bij zijn, maar door alle problemen niet tijdig geholpen kunnen worden. Hun rijbewijs wordt automatisch met een jaar verlengd.

Uitzondering

Die verlenging geldt alleen niet in het buitenland en dat is erg lastig voor mensen die bijvoorbeeld in een grensregio wonen. “Zij hebben vaak familie en sociale contacten net over de grens”, zegt CDA-Kamerlid Wytske Postma. Deze mensen zijn volgens haar “extra de dupe”. De coulanceregeling moet een oplossing zijn voor iedereen, maar is dat nu nog niet, aldus Postma.

Voor schrijnende gevallen is er een uitzondering mogelijk, daarover schreef RijschoolPro eerder al.

Van Nieuwenhuizen liet eerder weten dat zij geen mogelijkheden ziet om de tijdelijke verlenging ook over de grens te laten gelden, maar daarmee neemt Postma geen genoegen. De minister moet met de buurlanden om tafel, vindt zij. Mocht het langs die route niet lukken, dan oppert het CDA om voor de meest gedupeerde mensen een uitzondering te maken, zodat zij voorrang krijgen bij de aanvraag van een nieuw rijbewijs.

(ANP)

Lees ook: 

Bron: Verkeerspro Auteur: Rieneke Kok Publicatie datum: Wed, 05 Feb 2020 12:58:12 +0000

Waar geeft NXXT autorijschool A van Putten rijles

Autorijlessen Benschop, Autorijlessen Bilthoven, Autorijlessen Bodegraven, Autorijlessen Breukelen, Autorijlessen Bunnik, Autorijlessen De Bilt, Autorijlessen Driebruggen, Autorijlessen Gouda, Autorijlessen Haarzuilens, Autorijlessen Haastrecht, Autorijlessen Houten,Autorijlessen IJsselstein, Autorijlessen Kockengen, Autorijlessen Leidsche Rijn, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Maarssen, Autorijlessen Montfoort, Autorijlessen Moordrecht, Autorijlessen Nieuwegein, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Reeuwijk, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Stolwijk, Autorijlessen Utrecht, Autorijlessen Vianen, Autorijlessen Vleuten, Autorijlessen Vreeswijk, Autorijlessen Waddinxveen, Autorijlessen Woerden, Autorijlessen Zeist, Autorijlessen Zuilen. Autorijlessen Utrecht Stacaravan kopen Utrecht Nagelstudio de Meern Nagelstudio Woerden Nagelstudio Vleuten Nagelstudio Utrecht Online Marketingbureau Utrecht Rijschool Utrecht Tuinaanleg Utrecht Hovenier Utrecht

Leave a Reply