Column Frank Hoornenborg (Bovag): ‘Politiek aan zet’

By 21 juli 2020 Nieuws, VerkeersPro No Comments

‘Sluit je bij een branchevereniging aan en praat constructief mee, of accepteer dat de overheid niet naar de individuele mening van 8.000 rijschoolhouders kan luisteren.’ Voorzitter Frank Hoornenborg van branchevereniging Bovag is in zijn nieuwe column voor RijschoolPro duidelijk. Hij staat vierkant achter het startdocument van de Alliantie Samen Sterk. 
Afgelopen maand presenteerden we in Den Haag het document van Samen Sterk aan minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat. Vele maanden lang hebben we met professionals uit de hele branche gewerkt aan de toekomst van de Nederlandse rijscholensector. Met de beste bedoelingen, met oog voor de realiteit en vooral vanuit ons aller vakkennis. We zijn samen met de andere brancheorganisaties van mening dat er nu een solide basis is gelegd om de rijscholen, de instructeurs, de opleidingen en de examinering structureel naar een hoger niveau te tillen. Nu is de politiek aan zet. Den Haag moet zorgen voor een fundament, zodat de plannen uitgevoerd kunnen worden en kunnen slagen. En zodat we onder toezicht van de overheid voor eens en voor altijd vaarwel kunnen zeggen tegen rotte appels in onze branche.”

Aangescherpte eisen

“Bovag nam daar jaren geleden al het voortouw in door de lidmaatschapseisen aan te scherpen. Eerst kwam er een garantiefonds, later werd de verklaring omtrent gedrag verplicht en voerden we een kredietwaardigheidscheck in. Het keurmerk is gewaarborgd door algemene voorwaarden die zijn afgestemd met consumentenorganisaties, en door de onafhankelijke geschillencommissie in Den Haag. Die VOG wordt nu eindelijk algemeen verplicht voor alle instructeurs in de rijscholensector en wat ons betreft komt dat algemeen geldende register er dus ook.”

Kritiek

“Ongetwijfeld zijn er weer vele collega’s die niet zijn aangesloten bij een van de brancheverenigingen en heel veel kritiek hebben op de aanbevelingen van Samen Sterk. Mensen die vaak om het hardst schreeuwen dat er maatregelen moeten worden genomen zodra er weer misstanden aan het licht komen en vervolgens wéér beginnen te schreeuwen, zodra ze merken dat die maatregelen ook op hen van toepassing zijn. Voor hen heb ik een boodschap: ofwel sluit je aan en praat constructief mee, of accepteer dat de overheid niet naar de individuele mening van 8.000 rijschoolhouders kan luisteren. Een brancheorganisatie is er juist om de belangen van de branche te dienen en enig ongerief op constructieve wijze bespreekbaar te maken, zodat er ook daadwerkelijk iets verandert. Wie dat niet ziet, wil het waarschijnlijk ook niet zien. Het is vaak een kwestie van lange adem en diplomatie en de professionals van een branchevereniging weten hoe dat aan te pakken in Den Haag of in Brussel. Samen bereiken we wat ons alleen niet lukt.”

Lees ook: 

Bron: Verkeerspro
Auteur: Rieneke Kok
Publicatie datum: Mon, 13 Jul 2020 11:29:12 +0000

Waar geeft NXXT autorijschool A van Putten rijles

Autorijlessen Benschop, Autorijlessen Bilthoven, Autorijlessen Bodegraven, Autorijlessen Breukelen, Autorijlessen Bunnik, Autorijlessen De Bilt, Autorijlessen Driebruggen, Autorijlessen Gouda, Autorijlessen Haarzuilens, Autorijlessen Haastrecht, Autorijlessen Houten,Autorijlessen IJsselstein, Autorijlessen Kockengen, Autorijlessen Leidsche Rijn, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Maarssen, Autorijlessen Montfoort, Autorijlessen Moordrecht, Autorijlessen Nieuwegein, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Reeuwijk, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Stolwijk, Autorijlessen Utrecht, Autorijlessen Vianen, Autorijlessen Vleuten, Autorijlessen Vreeswijk, Autorijlessen Waddinxveen, Autorijlessen Woerden, Autorijlessen Zeist, Autorijlessen Zuilen.

Autorijlessen Utrecht
Stacaravan kopen Utrecht
Nagelstudio de Meern
Nagelstudio Woerden
Nagelstudio Vleuten
Nagelstudio Utrecht
Online Marketingbureau Utrecht
Rijschool Utrecht
Tuinaanleg Utrecht
Hovenier Utrecht

Leave a Reply