Column Frank Hoornenborg (Bovag): Zorgeloosheid

By 8 september 2020 Nieuws, VerkeersPro No Comments

“Er wordt nogal wat gevraagd momenteel van rijschoolhouders en instructeurs. De tijd dat we onbezorgd in de lesauto konden stappen om ons geliefde beroep uit te oefenen, lijkt alweer een eeuwigheid geleden.” Voorzitter Frank Hoornenborg van branchevereniging Bovag vraagt zich in zijn nieuwe column voor RijschoolPro af wanneer de zorgeloosheid van voor de coronacrisis ooit nog terugkeert.
“Waarschijnlijk kan dat pas als het gros van de Nederlanders -en de rest van de wereldbevolking- is ingeënt tegen het coronavirus. Tot die tijd geldt een permanente staat van waakzaamheid in het uitoefenen van onze dagelijkse werkzaamheden. Er rust een grote verantwoordelijkheid op onze schouders en die moeten we ook nemen.”

Doorvragen

“Naast het nemen van allerlei hygiënische voorzorgsmaatregelen in de auto, is het ook zaak dat we goed dóórvragen alvorens we samen met de leerling(en) in de auto gaan zitten. Zijn ze in Spanje op vakantie geweest, of in het Schotse Aberdeen, in Kroatië, of in Parijs of een van de departementen aan de Côte d’Azur? Wellicht kunnen we beter een Bosatlas meenemen tijdens de rijles. En was dat langer dan tien dagen geleden, zijn ze in quarantaine gegaan? Waren ze onlangs in een Nederlands café of restaurant waar besmettingen zijn geconstateerd? Hebben ze zichzelf laten testen?”

Onbezorgd

“We worden onderhand zelf een centrum voor contactonderzoek, maar het lijkt me verstandig om voorafgaand aan elke les telefonisch contact op te (laten) nemen met de leerling, zodat elke keer klip en klaar is hoe de vlag erbij hangt en de risico’s tot een minimum worden beperkt. En ja, iemand kan liegen dat het gedrukt staat met een examen in zicht. Maar we zijn het aan onszelf en onze omgeving verplicht om onze verantwoordelijkheid te nemen. Dat geldt ook voor andere contactberoepen, zoals de kappers, taxichauffeurs en fysiotherapeuten. Bij de een is het wat eenvoudiger om van tevoren zo’n check te doen dan bij de ander. Helaas is het nu niet anders en laten we hopen dat het over een tijdje ook allemaal niet meer nodig zal zijn. Dat we gewoon weer onbezorgd ons vak kunnen uitoefenen.”

Bron: Verkeerspro
Auteur: Frank van de Ven
Publicatie datum: Mon, 07 Sep 2020 05:37:50 +0000

Waar geeft NXXT autorijschool A van Putten rijles

Autorijlessen Benschop, Autorijlessen Bilthoven, Autorijlessen Bodegraven, Autorijlessen Breukelen, Autorijlessen Bunnik, Autorijlessen De Bilt, Autorijlessen Driebruggen, Autorijlessen Gouda, Autorijlessen Haarzuilens, Autorijlessen Haastrecht, Autorijlessen Houten,Autorijlessen IJsselstein, Autorijlessen Kockengen, Autorijlessen Leidsche Rijn, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Maarssen, Autorijlessen Montfoort, Autorijlessen Moordrecht, Autorijlessen Nieuwegein, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Reeuwijk, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Stolwijk, Autorijlessen Utrecht, Autorijlessen Vianen, Autorijlessen Vleuten, Autorijlessen Vreeswijk, Autorijlessen Waddinxveen, Autorijlessen Woerden, Autorijlessen Zeist, Autorijlessen Zuilen.

Autorijlessen Utrecht
Stacaravan kopen Utrecht
Nagelstudio de Meern
Nagelstudio Woerden
Nagelstudio Vleuten
Nagelstudio Utrecht
Online Marketingbureau Utrecht
Rijschool Utrecht
Tuinaanleg Utrecht
Hovenier Utrecht

Leave a Reply