Consumentenbond bemiddelt bij schadevergoeding CBR

By 28 januari 2020 Nieuws, VerkeersPro No Comments

De Consumentenbond gaat automobilisten helpen bij het krijgen van een schadevergoeding van het CBR. Het gaat om vergoedingen voor mensen die door de opgelopen wachttijden bij het rijvaardigheidsbureau kosten hebben moeten maken. Het CBR vermeldt op de eigen site een lijst met kosten die in aanmerkingen komen, volgens de Bond is die lijst echter niet compleet. 

Ruim 80.000 automobilisten konden het afgelopen jaar niet de weg op door toedoen van het CBR. Door grote achterstanden bij die organisatie, moesten zij soms meer dan een half jaar wachten op verlenging van hun, inmiddels verlopen, rijbewijs. Ook voor consumenten die rijexamen wilden doen, duurde het soms maanden voordat ze konden afrijden. Veel mensen maakten hierdoor extra kosten. Bijvoorbeeld doordat zij alternatief vervoer moesten gebruiken of door annulering van een (auto)vakantie.

Categorie ‘overig’

Voor kosten die mensen hebben moeten maken door de wachttijd, stelt het CBR een vergoeding beschikbaar. De Consumentenbond laat weten de lijst vergoedingen niet volledig te vinden. Extra uitgaven voor bijvoorbeeld het aanpassen van een vakantie of het bezorgen van spullen staan er niet op. Sandra Molenaar, directeur Consumentenbond: “Tijdens gesprekken die we voerden met het CBR hierover sprak men nog over een categorie ‘overige kosten’, maar die zien we niet terug op de site.”

Compensatieformulier

Consumenten die bij het CBR geen vergoeding krijgen of deze te laag vinden, kunnen terecht op de website van Consumentenbond Claimservice. Daar kunnen ze hun kosten in kaart brengen en een compensatieverzoek opstellen. De Consumentenbond treedt vervolgens op als bemiddelaar en legt de compensatieverzoeken voor aan het CBR. Molenaar: “Wij rekenen erop dat het CBR gedupeerden in redelijkheid tegemoet komt.” De bemiddeling is voor leden en niet-leden gratis.

Bron: Verkeerspro
Auteur: Rieneke Kok
Publicatie datum: Tue, 21 Jan 2020 09:07:32 +0000

Waar geeft NXXT autorijschool A van Putten rijles

Autorijlessen Benschop, Autorijlessen Bilthoven, Autorijlessen Bodegraven, Autorijlessen Breukelen, Autorijlessen Bunnik, Autorijlessen De Bilt, Autorijlessen Driebruggen, Autorijlessen Gouda, Autorijlessen Haarzuilens, Autorijlessen Haastrecht, Autorijlessen Houten,Autorijlessen IJsselstein, Autorijlessen Kockengen, Autorijlessen Leidsche Rijn, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Maarssen, Autorijlessen Montfoort, Autorijlessen Moordrecht, Autorijlessen Nieuwegein, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Reeuwijk, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Stolwijk, Autorijlessen Utrecht, Autorijlessen Vianen, Autorijlessen Vleuten, Autorijlessen Vreeswijk, Autorijlessen Waddinxveen, Autorijlessen Woerden, Autorijlessen Zeist, Autorijlessen Zuilen.

Autorijlessen Utrecht
Stacaravan kopen Utrecht
Nagelstudio de Meern
Nagelstudio Woerden
Nagelstudio Vleuten
Nagelstudio Utrecht
Online Marketingbureau Utrecht
Rijschool Utrecht
Tuinaanleg Utrecht
Hovenier Utrecht

Leave a Reply