De 25 meest opmerkelijke rijschoolnamen 

By 27 juli 2019 Nieuws, VerkeersPro No Comments

De Heer in het Verkeer, Jan de Rijlesman, Simpelweg, Linksafslaan en Rijmewijs. Het zijn een paar voorbeelden van opvallende namen van rijscholen. RijschoolPro hield het afgelopen jaar de opmerkelijkste namen bij en stelde onderstaande Top 25 samen, gepresenteerd in willekeurige volgorde. 

Rijscholen dragen vaak de naam van de instructeur of van de vestigingsplaats. Andere scholen zijn creatiever in het bedenken van de bedrijfsnaam. Een goede bedrijfsnaam is herkenbaar, blijft hangen én maakt duidelijk wat je te bieden hebt. Je bedrijfsnaam moet wel aan een aantal regels voldoen. Zo zijn bepaalde leestekens niet toegestaan en je moet eerlijk zijn, je mag bijvoorbeeld niet ‘instituut’ in je bedrijfsnaam zetten als je dat niet bent. Alle regels zijn te vinden bij de Kamer van Koophandel. RijschoolPro vroeg een aantal rijscholen met opmerkelijke namen naar het verhaal achter hun naam. 

Jan de Rijlesman 

Jan de Rijlesman is de naam van de rijschool van Jan Versluis uit Ede. Hij geeft al meer dan tien jaar rijles. Vroeger werkte hij bij een grotere rijschool en in het contact met leerlingen sloot hij zijn berichtjes wel eens af met Jan de Rijlesman. “Het was een grapje, maar de leerling wist wel meteen van wie het bericht was”, vertelt hij. 

Sinds 2015 is Jan Versluis zelfstandig rijschoolhouder. Voordat hij zich inschreef bij de KvK had hij minstens vier A4’tjes vol geschreven met allerlei namen. “Het meest logisch voor mij was om het gewoon onder mijn eigen naam te doen, maar er was al een Versluis en ik wilde ook wel iets onderscheidends. Uiteindelijk werd het dus Jan de Rijlesman.” 

Hij had wel zijn twijfels over de naam, omdat het lolbroekig kan overkomen. “Het mag gezellig zijn in de auto, maar ik neem mijn vak serieus.” Jan is aangesloten bij de VRB en rijdt met een knalrode, nieuwe Opel Corsa, een opvallende auto. Hij wordt ook wel eens nageroepen op straat. “Iedereen weet natuurlijk hoe ik heet.” 

Inkoppertje 

Hoe de rijschool van Leo de Heer moest gaan heten was een inkoppertje. Hij geeft al meer dan 24 jaar les als De Heer in het Verkeer, sinds een jaar of tien doet hij dat fulltime. “Het is zo leuk om met jongeren te werken, een rijbewijs halen is een mooi proces om mee te maken.” 

Reclame heeft Leo nog nooit hoeven maken voor zijn rijschool. “We zitten eigenlijk altijd vol, zo’n dertig leerlingen vind ik optimaal, hoewel het er op het moment meer zijn. De meeste mensen komen bij ons uit door mond-tot-mondreclame.” 

De opleider rijdt met twee auto’s: een handgeschakelde Citroën C4 Cactus en een automatische C1. Leo wil na alle jaren langzaamaan af gaan bouwen, zoon Wesley komt vanaf volgend jaar in de zaak. “En over een jaar of wat is het de bedoeling dat hij de zaak overneemt.” 

Op de rijschoolnaam De Heer in het Verkeer komen vaak reacties. “Het is me wel eens gebeurd dat iemand belde om te vragen of ik voor de rijles een momentje nam om samen te bidden. Toen heb ik uitgelegd dat het gewoon mijn achternaam is en dat het niet iets christelijks is”, lacht Leo. “Ook hoor ik regelmatig de opmerking dat juist vrouwen de heer in het verkeer zijn.”

Geen stress 

Rijles zonder Stress is de rijschool van Ismaël van Reede en Marloes van Deventer. “Ja, zo hoort het toch, zonder stress?” zegt Ismaël. De naam van de rijschool is door Marloes bedacht. “Het is eigenlijk gekomen door mijn moeder”, vertelt Marloes desgevraagd. “Zij heeft rijangst en toen mijn vader niet kon rijden, was het dus zaak dat zij weer achter het stuur durfde te kruipen. Voor mij was het een reden om te onderzoeken hoeveel mensen met rijangst kampen en of het een niche was waar we ons in konden specialiseren.” 

Rijles zonder Stress is een franchiseformule met het tegengaan van rijangst als speerpunt, voor wie ‘zeker op weg’ wil. Nadat Marloes de naam had bedacht heeft ze direct de url vastgelegd het merk geregistreerd. “Ik had in de gaten dat dit een fijne naam is waarmee we uitdrukken wat onze specialisatie is. En dat het rijmt helpt natuurlijk ook mee.” 

De top 25 in willekeurige volgorde: 

 • Rijschool Go Fast uit Zaandam 
 • Rijschool Rijweg uit Putten
 • Rijschool Buurman & Buurman uit Lemelerveld
 • Autorijschool Rijbewijsje Rotjeknor 
 • Autorijschool Kijkuit uit het Zeeuws Vlaamse Kijkuit
 • Jan de Rijlesman uit Ede
 • Rijschool Lest Best in Sint Oederode 
 • Rijles is more uit Purmerend 
 • Rijles zonder stress uit Zeist 
 • Rijschool Appie uit Hengelo 
 • Rijschool Hosanna uit Amersfoort 
 • Rijschool Linksafslaan uit Arnhem 
 • Prima Rijopleidingen uit Nieuwegein 
 • Rijschool Toppie uit Alphen aan de Rijn 
 • Rijschool AAHAA uit Nieuwegein 
 • Autorijschool Diva (Door Inzet Veilig Autorijden) in Almere
 • Autorijschool Rijmewijs uit Rotterdam 
 • AdRem Rijschool uit Bleskensgraaf
 • Autorijschool Antifaal uit Alkmaar 
 • LesGO Verkeersscholen uit Breda 
 • Autorijschool Berry-Good uit Diemen 
 • Autorijschool De Heer in het Verkeer uit Anna Paulowna 
 • Rijschool Simpelweg uit Arnhem 
 • Rijschool Bestemming Bereikt uit Dordrecht 

Bron: Verkeerspro
Auteur: Rieneke Kok
Publicatie datum: Fri, 19 Jul 2019 05:53:18 +0000

Waar geeft NXXT autorijschool A van Putten rijles

Autorijlessen Benschop, Autorijlessen Bilthoven, Autorijlessen Bodegraven, Autorijlessen Breukelen, Autorijlessen Bunnik, Autorijlessen De Bilt, Autorijlessen Driebruggen, Autorijlessen Gouda, Autorijlessen Haarzuilens, Autorijlessen Haastrecht, Autorijlessen Houten,Autorijlessen IJsselstein, Autorijlessen Kockengen, Autorijlessen Leidsche Rijn, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Maarssen, Autorijlessen Montfoort, Autorijlessen Moordrecht, Autorijlessen Nieuwegein, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Reeuwijk, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Stolwijk, Autorijlessen Utrecht, Autorijlessen Vianen, Autorijlessen Vleuten, Autorijlessen Vreeswijk, Autorijlessen Waddinxveen, Autorijlessen Woerden, Autorijlessen Zeist, Autorijlessen Zuilen.

Autorijlessen Utrecht
Stacaravan kopen Utrecht
Nagelstudio de Meern
Nagelstudio Woerden
Nagelstudio Vleuten
Nagelstudio Utrecht
Online Marketingbureau Utrecht
Rijschool Utrecht
Tuinaanleg Utrecht
Hovenier Utrecht

Leave a Reply