De Rijbewijstips en Rijschoolzoeker van het CBR gaan op herhaling

By 4 augustus 2020 Nieuws, VerkeersPro No Comments

Door de bank genomen kan je met 39 rijlessen à 42 euro je rijbewijs halen. Dat is te lezen in de Rijbewijstips van het CBR. De tips en de Rijschoolzoeker worden deze weken via social media campagnes bij jongeren onder de aandacht gebracht. De bedragen en gemiddelden die in de tips worden genoemd zijn ongewijzigd ten opzichte van vorig jaar. 
Tip 1: ‘Kies een goede rijschool, dat is niet altijd de goedkoopste’. Tip 7: ‘Stuur op tijd een gezondheidsverklaring in’. De Rijbewijstips zijn ooit door het CBR in overleg met de brancheorganisaties ontwikkeld. Aan de hand van zestien tips moeten kandidaten beter weten wat ze te wachten staat in het rijbewijstraject.

In Tip 2 wordt geadviseerd vooraf alle kosten op een rijtje te zetten. Daarin staat dat een rijbewijs ongeveer 2.400 euro kost en dat er iets meer dan 39 lessen nodig zijn. Ook wordt een gemiddelde lesprijs van 42,18 euro genoemd. Over deze tip is begin dit jaar de nodige ophef geweest, maar de info staat gewoon ongewijzigd tussen de tips.

Doorn in het oog

Dat het CBR slagingspercentages en gemiddelde lesprijzen communiceert is voor een groep instructeurs een doorn in het oog. Het Rijschool Samenwerkings Team (RST) maakte er in januari werk van. RST is een online community die wordt gevolgd door enkele honderden instructeurs. Door gemiddelden te noemen worden verwachtingen gewekt en dat vindt het team onwenselijk. Want: ‘Rijles is maatwerk’.

Het rijvaardigheidsbureau gaf na gesprekken in januari aan later dit jaar te evalueren of die tarieven en gemiddelden onderdeel zouden blijven van de tips. Die evaluatie heeft nog niet plaatsgevonden, blijkt uit navraag bij het CBR.

Objectieve info

Het CBR schrijft in de persmededeling het van groot belang te vinden voor de verkeersveiligheid dat kandidaten ‘objectieve informatie’ kunnen vinden over het haken van een rijbewijs. “Waar moet ik op letten bij het kiezen van een rijschool? En met welke kosten moet ik rekening houden? Deze tips vormen samen met de CBR Rijschoolzoeker een goede basis om te kiezen voor een goede rijopleiding.”

Op onder andere Instagram, YouTube en TikTok komen de advertenties langs. Jongeren krijgen rond hun zestiende verjaardag een verwijzing naar de tip over het starten met je rijbewijs op je zestiende. Tegelijkertijd werkt CBR samen met drie influencers die hun rijbewijs willen halen. Dat zijn Birgit Kunstt, Lieke Hammink (zie de instapost onderaan dit artikel) en Dylano Struyck. Zij delen hun ervaringen en tips via posts en stories op Instagram. Samen hebben zij ruim 200.000 volgers. Om ook de ouders van de jongeren die hun rijbewijs willen halen te bereiken, plaatsen advertenties op Google geplaatst voor de Rijschoolzoeker. Eerdere social media campagnes voor de Rijbewijstips en Rijschoolzoeker bleken succesvol, blijkt uit eigen marktonderzoek van het CBR. 

Lees ook: CBR blijft slagingspercentages communiceren

Dit bericht bekijken op Instagram

Wie zou jij als rijinstructeur willen?  @cbrnl #spon #rijschoolzoeker #rijbewijstips

Een bericht gedeeld door Lieke Hammink (@liekehams) op

Bron: Verkeerspro
Auteur: Rieneke Kok
Publicatie datum: Tue, 28 Jul 2020 14:05:06 +0000

Waar geeft NXXT autorijschool A van Putten rijles

Autorijlessen Benschop, Autorijlessen Bilthoven, Autorijlessen Bodegraven, Autorijlessen Breukelen, Autorijlessen Bunnik, Autorijlessen De Bilt, Autorijlessen Driebruggen, Autorijlessen Gouda, Autorijlessen Haarzuilens, Autorijlessen Haastrecht, Autorijlessen Houten,Autorijlessen IJsselstein, Autorijlessen Kockengen, Autorijlessen Leidsche Rijn, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Maarssen, Autorijlessen Montfoort, Autorijlessen Moordrecht, Autorijlessen Nieuwegein, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Reeuwijk, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Stolwijk, Autorijlessen Utrecht, Autorijlessen Vianen, Autorijlessen Vleuten, Autorijlessen Vreeswijk, Autorijlessen Waddinxveen, Autorijlessen Woerden, Autorijlessen Zeist, Autorijlessen Zuilen.

Autorijlessen Utrecht
Stacaravan kopen Utrecht
Nagelstudio de Meern
Nagelstudio Woerden
Nagelstudio Vleuten
Nagelstudio Utrecht
Online Marketingbureau Utrecht
Rijschool Utrecht
Tuinaanleg Utrecht
Hovenier Utrecht

Leave a Reply