Dit zijn de drie beste Nederlandse steden voor autorijders

By 26 november 2019 Nieuws, VerkeersPro No Comments

Drie Nederlandse steden hebben de wereldranglijst van fijnste steden om in te rijden gehaald: Utrecht (46), Rotterdam (61) en Amsterdam (70). Op de eerste plaats staat Calgary in Canada, onderaan bungelt het Indiase Mumbai.

Autorijders brengen gemiddeld twee jaar van hun leven achter het stuur door. Reden voor de auto-onderdelenspecialist Mister Auto om te kijken naar allerlei factoren die invloed hebben op de rijervaring. De uiteindelijke ranglijst is gemaakt op basis van infrastructuur, veiligheid en kosten.

Methode

Om de staat van de infrastructuur van een stad vast te stellen, is onder meer gekeken naar het aantal auto’s per aantal inwoners, het aantal verkeersopstoppingen, de kwaliteit van de wegen en het openbaar vervoer. De luchtkwaliteit is ook onder de loep genomen, zodat kon worden vastgesteld wat de steden doen om te zorgen voor frisse lucht en goed zicht, voor zowel autobezitters als inwoners in het algemeen.
De veiligheid van alle locaties is geanalyseerd aan de hand van het aantal dodelijke auto-ongelukken per 100.000 inwoners en een enquête over agressie in het verkeer. Op die manier wordt een beeld geschetst van de agressiviteit en het algemene verkeersgedrag van bestuurders in de steden.
Ten slotte is gekeken naar de kosten van het rijden in elke stad. Daarbij is niet alleen de brandstofprijs meegenomen in de berekening, maar ook de koopkracht en de wegenbelasting van elk land om vast te kunnen stellen hoe betaalbaar autorijden voor de inwoners is. De uiteindelijke index combineert een totaal van vijftien factoren, die aantonen wat de beste en de slechtste steden ter wereld zijn om auto in te rijden.

Veiligheid

Op het gebied van verkeersveiligheid scoren de drie Nederlandse steden in de ranglijst matig. Waar in het Japanse Osaka bijna geen agressie voorkomt in het verkeer, staan Utrecht (44), Amsterdam (56) en Rotterdam (65) een stuk lager op de lijst. In het Mongoolse Ulaanbaatar ben je trouwens het slechts af op het gebied van verkeersagressie – vrijwel in elke rit heb je daar met agressie te maken.
Wanneer gekeken wordt naar het aantal dodelijke verkeersslachtoffers per 100.000 inwoners, staan de drie Nederlandse steden wel aan de bovenkant van de lijst. Voor zowel Rotterdam (35), Amsterdam (39) als Utrecht (41) geldt dat er ongeveer drie slachtoffers per 100.000 inwoners zijn. Gekeken naar deze factor is Manchester in Engeland het veiligst en Lagos, Nigeria, met 26 op 100.000, het onveiligst.

Dure steden

Het is geen verrassing dat de brandstofprijzen per liter in Nederland zo ongeveer de hoogste van de wereld zijn. Alleen in Oslo ligt de gemiddelde literprijs hoger (1,70 euro). In Utrecht en Rotterdam is de gemiddelde prijs 1,63 euro, de laagste prijs per liter betaal je in Dubai (53 cent) en San Antonio, Amerika (57 cent).

De top 10 beste steden voor autobestuurders

Calgary, Canada
Dubai, VAE
Ottawa, Canada
Bern, Zwitserland
El Paso, Verenigde Staten
Vancouver, Canada
Gotenburg, Zweden
Düsseldorf, Duitsland
Bazel, Zwitserland
Dortmund, Duitsland

De 10 slechtste steden voor autobestuurders

Mumbai, India
Ulaanbaatar, Mongolië
Kolkata, India
Lagos, Nigeria
Karachi, Pakistan
Bogota, Colombia
São Paulo, Brazilië
Mexico Stad, Mexico
Rio de Janeiro, Brazilië
Moskou, Rusland

Foto: Knooppunt Oudenrijn bij Utrecht, Rijkswaterstaat / Joop van Houdt.

Bron: Verkeerspro
Auteur: Rieneke Kok
Publicatie datum: Fri, 22 Nov 2019 06:37:27 +0000

Waar geeft NXXT autorijschool A van Putten rijles

Autorijlessen Benschop, Autorijlessen Bilthoven, Autorijlessen Bodegraven, Autorijlessen Breukelen, Autorijlessen Bunnik, Autorijlessen De Bilt, Autorijlessen Driebruggen, Autorijlessen Gouda, Autorijlessen Haarzuilens, Autorijlessen Haastrecht, Autorijlessen Houten,Autorijlessen IJsselstein, Autorijlessen Kockengen, Autorijlessen Leidsche Rijn, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Maarssen, Autorijlessen Montfoort, Autorijlessen Moordrecht, Autorijlessen Nieuwegein, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Reeuwijk, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Stolwijk, Autorijlessen Utrecht, Autorijlessen Vianen, Autorijlessen Vleuten, Autorijlessen Vreeswijk, Autorijlessen Waddinxveen, Autorijlessen Woerden, Autorijlessen Zeist, Autorijlessen Zuilen.

Autorijlessen Utrecht
Stacaravan kopen Utrecht
Nagelstudio de Meern
Nagelstudio Woerden
Nagelstudio Vleuten
Nagelstudio Utrecht
Online Marketingbureau Utrecht
Rijschool Utrecht
Tuinaanleg Utrecht
Hovenier Utrecht

Leave a Reply