Dit zijn de nieuwe WRM-bijscholingsonderwerpen

Er staan vijf nieuwe onderwerpen op de lijst met mogelijke WRM-bijscholingen, waaronder ‘Kantel- en ongevalsimulator’ en ‘Gesprekstechnieken’. Alle nieuwe bijscholingen tellen mee voor twee dagdelen.
Dit is het overzicht van de vijf nieuwe onderwerpen:

  • 61 Kantel- en ongevalsimulator: 2 dagdelen.
  • 62 Wet- en regelgeving: Wegenverkeerswet: 2 dagdelen
  • 63 Gesprekstechnieken: 2 dagdelen
  • 64 Wet- en regelgeving: Het RVV (basiskennis): 2 dagdelen
  • 65 Verhoogde rijvaardigheid: 2 dagdelen

Rijinstructeurs moeten iedere vijf jaar minimaal zes dagdelen theoriebijscholing volgen om hun WRM-certificaat geldig te houden. Alle bijscholingen, inclusief de leerdoelen, zijn te vinden op de website van IBKI. Alleen de opleiders/aanbieders uit dit overzicht mogen deze cursussen aanbieden.

Leerdoelen

De rijinstructeur heeft ten opzichte van andere weggebruikers een groter risico getuige te zijn van een voertuig dat is gekanteld. Hij maakt tenslotte ieder jaar veel kilometers. Op jaarbasis komt het 1700 keer voor dat een voertuig gedeeltelijk kantelt of geheel over de kop slaat. Het is daarom van belang hierover voldoende basiskennis te hebben, om, in geval van nood, op een adequate manier hulp te kunnen bieden en de kennis te kunnen overbrengen op zijn leerling. Door deze kennis kan in veel gevallen kantelen ook worden voorkomen. Dat is te leren in bijscholing 61 Kantel- en ongevalsimulator.

Op de bijscholing 63 Gesprekstechnieken worden verschillende technieken behandeld aan de hand van rollenspellen. Dit is bedoeld om je vaardigheid in communiceren te vergroten. Als rijinstructeur voer je regelmatig  gesprekken met diverse partijen: denk aan ouders, leerlingen, examinatoren en collega’s. Door de juiste gesprekstechniek toe te passen is het mogelijk om wederzijds begrip te krijgen voor elkaars situatie.

Wet- en regelgeving

Het leerdoel van bijscholing 62 Wet- en regelgeving: Wegenverkeersnet is om de kennis van de regels vanuit de Wegenverkeerswet (WvW) te beheersen. Sinds 1 april dit jaar moet je ten minste één theoretische bijscholing over wet- en regelgeving volgen. Een andere mogelijkheid is 64 Wet- en Regelgeving: Het RVV (basiskennis). Hier doe je kennis op van de basisregels RVV met betrekking tot begrippen, artikelen, borden en aanwijzingen. Deze nieuwe RVV-bijscholing onderscheidt zich van de bestaande (cursus 28) doordat de artikelen zijn onderverdeeld in categorieën.

Certificering nieuwe bijscholingen

Overigens mogen alle opleiders cursussen ontwikkelen en bij IBKI een certificeringsverzoek indienen. Voor het indienen van cursusonderwerpen is geen uiterste termijn meer van toepassing. IBKI toetst elke aanvraag voor certificering en beslist binnen maximaal acht weken over certificering.

Lees ook: 

Bron: Verkeerspro
Auteur: Rieneke Kok
Publicatie datum: Thu, 04 Jun 2020 05:25:51 +0000

Waar geeft NXXT autorijschool A van Putten rijles

Autorijlessen Benschop, Autorijlessen Bilthoven, Autorijlessen Bodegraven, Autorijlessen Breukelen, Autorijlessen Bunnik, Autorijlessen De Bilt, Autorijlessen Driebruggen, Autorijlessen Gouda, Autorijlessen Haarzuilens, Autorijlessen Haastrecht, Autorijlessen Houten,Autorijlessen IJsselstein, Autorijlessen Kockengen, Autorijlessen Leidsche Rijn, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Maarssen, Autorijlessen Montfoort, Autorijlessen Moordrecht, Autorijlessen Nieuwegein, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Reeuwijk, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Stolwijk, Autorijlessen Utrecht, Autorijlessen Vianen, Autorijlessen Vleuten, Autorijlessen Vreeswijk, Autorijlessen Waddinxveen, Autorijlessen Woerden, Autorijlessen Zeist, Autorijlessen Zuilen.

Autorijlessen Utrecht
Stacaravan kopen Utrecht
Nagelstudio de Meern
Nagelstudio Woerden
Nagelstudio Vleuten
Nagelstudio Utrecht
Online Marketingbureau Utrecht
Rijschool Utrecht
Tuinaanleg Utrecht
Hovenier Utrecht

Leave a Reply