Dit zijn de nieuwe WRM-bijscholingsonderwerpen

By 29 februari 2020 Nieuws, VerkeersPro No Comments

‘Hoe te handelen als een voorrangsvoertuig u nadert’ en ‘Ondernemersvaardigheden mbt tot een eigen rijschool opstarten’. Dat zijn de twee nieuwe WRM-bijscholingen die vanaf dit jaar worden gegeven. Momenteel zijn er ruim vijftig onderwerpen waarover een cursus kan worden gevolgd. 

Rijinstructeurs moeten iedere vijf jaar minimaal zes dagdelen theoriebijscholing volgen om hun WRM-certificaat geldig te houden. Alle bijscholingen, inclusief de leerdoelen, zijn te vinden op de website van IBKI. Alleen de opleiders/aanbieders uit dit overzicht mogen deze cursussen aanbieden.

Twee nieuwe onderwerpen

Eind vorig jaar zijn er twee nieuwe onderwerpen voor in ieder geval de komende drie jaar bijgekomen. Beide tellen voor twee dagdelen mee in de theoriebijscholing.

  • 59 Hoe te handelen als een voorrangsvoertuig u nadert
  • 60 Ondernemersvaardigheden m.b.t. een eigen rijschool opstarten

Het doel van bijscholing 59 over voorrangsvoertuigen is om te informeren over hoe om te gaan en te handelen als er een voorrangsvoertuig nadert. Je leert over verschillende soorten voertuigen en de richtlijnen die daarbij horen. Ook leer je hoe je al die info op de leerling over kunt brengen.

Bijscholing 60 gaat over het starten van een eigen rijschool. Al is het na een aantal jaren loondienst, in de landelijke markt zijn er altijd instructeurs die een eigen rijschool willen starten of in een franchiseorganisatie willen werken. Na deze cursusdag ken je het stappenplan en heb je handvatten om een eigen bedrijf te starten (eenmanszaak).

Certificering nieuwe bijscholingen

Overigens mogen alle opleiders cursussen ontwikkelen en bij IBKI een certificeringsverzoek indienen. Voor het indienen van cursusonderwerpen is geen uiterste termijn meer van toepassing. IBKI zal elke aanvraag voor certificering toetsen en binnen maximaal acht weken over certificering besluiten. Dit betekent dat rijinstructeurs vanaf het voorjaar 2020 ook kunnen kiezen uit deze cursussen. Het exacte moment hangt af van de opleiders die hiermee aan de slag gaan en de snelheid waarmee de cursussen ontwikkeld worden. IBKI zal steeds bekendmaken welke aanbieders gecertificeerd zijn.

Lees ook: 

Bron: Verkeerspro
Auteur: Rieneke Kok
Publicatie datum: Fri, 21 Feb 2020 06:23:27 +0000

Waar geeft NXXT autorijschool A van Putten rijles

Autorijlessen Benschop, Autorijlessen Bilthoven, Autorijlessen Bodegraven, Autorijlessen Breukelen, Autorijlessen Bunnik, Autorijlessen De Bilt, Autorijlessen Driebruggen, Autorijlessen Gouda, Autorijlessen Haarzuilens, Autorijlessen Haastrecht, Autorijlessen Houten,Autorijlessen IJsselstein, Autorijlessen Kockengen, Autorijlessen Leidsche Rijn, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Maarssen, Autorijlessen Montfoort, Autorijlessen Moordrecht, Autorijlessen Nieuwegein, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Reeuwijk, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Stolwijk, Autorijlessen Utrecht, Autorijlessen Vianen, Autorijlessen Vleuten, Autorijlessen Vreeswijk, Autorijlessen Waddinxveen, Autorijlessen Woerden, Autorijlessen Zeist, Autorijlessen Zuilen.

Autorijlessen Utrecht
Stacaravan kopen Utrecht
Nagelstudio de Meern
Nagelstudio Woerden
Nagelstudio Vleuten
Nagelstudio Utrecht
Online Marketingbureau Utrecht
Rijschool Utrecht
Tuinaanleg Utrecht
Hovenier Utrecht

Leave a Reply