Drie mensen in examenauto in aantal situaties toegestaan

By 16 juni 2020 Nieuws, VerkeersPro No Comments

Het CBR staat in een klein aantal situaties drie personen tegelijk in een auto toe. Dat gaat het rijvaardigheidsbureau doen vanaf 19 juni. Dat betekent onder meer dat de examens voor directiechauffeur worden hervat. Rijinstructeurs mogen vooralsnog niet meerijden met de reguliere praktijkexamens.
Het CBR heeft door onderzoeksbureau TNO laten onderzoeken hoe het met de veiligheid in voertuigen is gesteld nu het coronavirus nog rondwaart. Een van de conclusies van het onderzoek was dat een kuchscherm tussen kandidaat en examinator niet van toegevoegde waarde is, wel blijft het CBR mondkapjes gebruiken.

Vanaf 19 juni wordt ook toegestaan dat in sommige gevallen drie personen in een voertuig mogen zitten. Daardoor kunnen de RIS-begeleidingen voor rij-opleiders vanaf 22 juni weer plaatsvinden en kunnen praktijkexaminatoren in opleiding het laatste deel van hun opleiding afmaken. Of ook instructeurs in opleiding hun verplichte stage-uren in bij een examen of tussentijdse toets kunnen meerijden is nog onduidelijk, het CBR zegt daarover nog geen beslissing te hebben genomen.

Het rijvaardigheidsbureau wil zo veel mogelijk risico’s uitsluiten. Daarom kunnen rijinstructeurs voorlopig nog niet meerijden met de reguliere praktijkexamens.

Lees ook:

De ontwikkelingen op het gebied van het coronavirus gaan snel en raken de rijschoolsector hard. RijschoolPro houdt een dossier bij over dit onderwerp. 

Bron: Verkeerspro
Auteur: Rieneke Kok
Publicatie datum: Fri, 12 Jun 2020 15:31:14 +0000

Waar geeft NXXT autorijschool A van Putten rijles

Autorijlessen Benschop, Autorijlessen Bilthoven, Autorijlessen Bodegraven, Autorijlessen Breukelen, Autorijlessen Bunnik, Autorijlessen De Bilt, Autorijlessen Driebruggen, Autorijlessen Gouda, Autorijlessen Haarzuilens, Autorijlessen Haastrecht, Autorijlessen Houten,Autorijlessen IJsselstein, Autorijlessen Kockengen, Autorijlessen Leidsche Rijn, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Maarssen, Autorijlessen Montfoort, Autorijlessen Moordrecht, Autorijlessen Nieuwegein, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Reeuwijk, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Stolwijk, Autorijlessen Utrecht, Autorijlessen Vianen, Autorijlessen Vleuten, Autorijlessen Vreeswijk, Autorijlessen Waddinxveen, Autorijlessen Woerden, Autorijlessen Zeist, Autorijlessen Zuilen.

Autorijlessen Utrecht
Stacaravan kopen Utrecht
Nagelstudio de Meern
Nagelstudio Woerden
Nagelstudio Vleuten
Nagelstudio Utrecht
Online Marketingbureau Utrecht
Rijschool Utrecht
Tuinaanleg Utrecht
Hovenier Utrecht

Leave a Reply