Eenmalig alternatief verkeersexamen groep 8-leerlingen

Een echt verkeersexamen zit er vanwege de coronacrisis voor leerlingen van groep 8 niet in. Daarom heeft Veilig Verkeer Nederland een eenmalig alternatief bedacht. De route naar de nieuwe middelbare school van de leerling vormt de basis voor deze Praktijktoets Thuis. Wanneer kinderen deze route de komende weken met hun ouders oefenen, kunnen zij nog dit schooljaar hun verkeersdiploma in ontvangst nemen.
Voordat kinderen de route van huis naar de nieuwe school gaan fietsen, doen zij eerst de online digitale fietscheck met de app van VVN. Vervolgens oefenen ze de nieuwe schoolroute samen met hun ouders, zodat ze weten waar ze op moeten letten. Daarna nemen de kinderen met hun ouders de punten op het werkblad door om te zien waar op gelet wordt tijdens het fietsen van de route. Dat werkblad krijgen ouders via de school van hun kind.

De volgende stap is dat de kinderen de route als praktijktoets fietsen, terwijl hun ouders achter hen aan fietsen om te kijken hoe dat gaat. Na afloop hiervan kunnen kinderen met hun ouders bespreken hoe het is verlopen en of zij er klaar voor zijn om zelfstandig de route naar de nieuwe school te fietsen. In overleg met de school kunnen kinderen voor het einde van dit schooljaar hun verkeersdiploma in ontvangst nemen.

Cruciale rol ouders

Met het eenmalige alternatief voor het gebruikelijke verkeersexamen voor scholieren uit groep 8 wil VVN het belang onderstrepen van praktijkervaring opdoen in het verkeer. Ook in coronatijd vindt de organisatie het noodzakelijk dat kinderen die kans krijgen. Tegelijk wil VVN de cruciale rol van ouders bij de verkeersopvoeding van kinderen benadrukken. Hoe vaker kinderen tot hun veertiende jaar fietsen, hoe groter de invloed op hun vaardigheden als fietser en verkeersdeelnemer.

Bron: Verkeerspro
Auteur: Rieneke Kok
Publicatie datum: Thu, 04 Jun 2020 13:32:11 +0000

Waar geeft NXXT autorijschool A van Putten rijles

Autorijlessen Benschop, Autorijlessen Bilthoven, Autorijlessen Bodegraven, Autorijlessen Breukelen, Autorijlessen Bunnik, Autorijlessen De Bilt, Autorijlessen Driebruggen, Autorijlessen Gouda, Autorijlessen Haarzuilens, Autorijlessen Haastrecht, Autorijlessen Houten,Autorijlessen IJsselstein, Autorijlessen Kockengen, Autorijlessen Leidsche Rijn, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Maarssen, Autorijlessen Montfoort, Autorijlessen Moordrecht, Autorijlessen Nieuwegein, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Reeuwijk, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Stolwijk, Autorijlessen Utrecht, Autorijlessen Vianen, Autorijlessen Vleuten, Autorijlessen Vreeswijk, Autorijlessen Waddinxveen, Autorijlessen Woerden, Autorijlessen Zeist, Autorijlessen Zuilen.

Autorijlessen Utrecht
Stacaravan kopen Utrecht
Nagelstudio de Meern
Nagelstudio Woerden
Nagelstudio Vleuten
Nagelstudio Utrecht
Online Marketingbureau Utrecht
Rijschool Utrecht
Tuinaanleg Utrecht
Hovenier Utrecht

Leave a Reply