Eerste noodloketten zzp’ers maandag open

By 24 maart 2020 Nieuws, VerkeersPro No Comments

In de grote steden gaan vanaf aanstaande maandag loketten open waar zzp’ers bijstand kunnen aanvragen als ze door de coronacrisis inkomensverlies hebben geleden. Kleinere gemeenten volgen waarschijnlijk later in de week. De regeling voor steun aan zzp’ers is weliswaar nog niet klaar, maar gemeenten zien dat veel zelfstandige ondernemers snel hulp nodig hebben.

Dat zegt Peter Heijkoop van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) in de Volkskrant. De steun voor zzp’ers is één van de maatregelen die het kabinet heeft genomen om ondernemend Nederland door de coronacrisis te slepen. Voor een periode van drie maanden kunnen zij via een versnelde procedure in aanmerking komen voor een aanvulling van het inkomen tot het bestaansminimum. Dit kan binnen vier weken worden geregeld en voorschotten zijn mogelijk, terwijl het aangevulde bedrag niet hoeft te worden terugbetaald.

Nieuwe en minder strenge criteria

Dat de eerste loketten opengaan, wil niet zeggen dat de regeling al uitgewerkt is. Dat duurt nog een paar weken en kan niet sneller, zegt Heijkoop. Maar gemeenten worden nu al overspoeld door zelfstandige rijschoolhouders en andere zzp’ers die bijstand aanvragen omdat hun inkomen in korte tijd vrijwel helemaal is weggevallen. De tijd die nog nodig is om de regeling uit te werken, heeft deze groep ondernemers niet.

Daarom worden hun aanvragen vanaf volgende week al beoordeeld volgens de nieuwe en minder strenge criteria. Zzp’ers hoeven alleen een vragenlijst in te vullen en als aan de eisen is voldaan, kunnen er vast voorschotten worden toegekend. Daarvoor is een bedrag van 250 miljoen euro beschikbaar. Volgens de VNG gaan de eerste loketten maandag in Amsterdam en Rotterdam open en wordt er in Utrecht, Den Haag en de Drechtsteden hard aan gewerkt om ook na het weekend de vele binnengekomen aanvragen te gaan verwerken.

Bron: Verkeerspro
Auteur: Frank van de Ven
Publicatie datum: Sat, 21 Mar 2020 15:52:29 +0000

Waar geeft NXXT autorijschool A van Putten rijles

Autorijlessen Benschop, Autorijlessen Bilthoven, Autorijlessen Bodegraven, Autorijlessen Breukelen, Autorijlessen Bunnik, Autorijlessen De Bilt, Autorijlessen Driebruggen, Autorijlessen Gouda, Autorijlessen Haarzuilens, Autorijlessen Haastrecht, Autorijlessen Houten,Autorijlessen IJsselstein, Autorijlessen Kockengen, Autorijlessen Leidsche Rijn, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Maarssen, Autorijlessen Montfoort, Autorijlessen Moordrecht, Autorijlessen Nieuwegein, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Reeuwijk, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Stolwijk, Autorijlessen Utrecht, Autorijlessen Vianen, Autorijlessen Vleuten, Autorijlessen Vreeswijk, Autorijlessen Waddinxveen, Autorijlessen Woerden, Autorijlessen Zeist, Autorijlessen Zuilen.

Autorijlessen Utrecht
Stacaravan kopen Utrecht
Nagelstudio de Meern
Nagelstudio Woerden
Nagelstudio Vleuten
Nagelstudio Utrecht
Online Marketingbureau Utrecht
Rijschool Utrecht
Tuinaanleg Utrecht
Hovenier Utrecht

Leave a Reply