Eisenpakket voor lesvoertuigen C en D rond, nog onduidelijk wanneer het ingaat

By 10 maart 2020 Nieuws, VerkeersPro No Comments

Het CBR verwacht in april te kunnen zeggen wanneer de nieuwe exameneisen voor bussen en vrachtwagens ingaan. De nieuwe eisen zijn al bekend en gedeeld met de opleiders. Nu al een nieuw lesvoertuig aanschaffen? Overleg dan met de CCV-examenmanager over de samenstelling van dat voertuig.

In 2018 is het CBR, mede op verzoek en aangeven van de klankbordgroep, gestart met een werkgroep om de eisen die gesteld worden aan de examenvoertuigen voor de praktijkexamens van de categorieën C en D samen grondig te bekijken. De insteek is om met alle partijen te komen tot nieuwe, toekomstbestendige voertuigeisen die de basis vormen voor de opleiding en examens van de chauffeur van de toekomst. De werkgroep bestaat uit een combinatie van leden vanuit de klankbordgroep, het College van Deskundigen en CCV.

De nieuwe eisen zijn al bekend. In oktober vorig jaar is het lijstje gedeeld met de klankbordgroep en alle opleiders. In april 2020 komt het CBR met concrete informatie over de ingangsdata en overgangsregelingen en wat dit betekent voor het wagenpark.

Nieuw voertuig aanschaffen?

Om te voorkomen dat er nu bussen of vrachtwagens  worden aangeschaft die uiteindelijk niet blijken te voldoen, adviseert het CBR dit even te checken bij een CCV-examenmanager. “Zo kunnen we er samen voor zorgen dat er  niet nu geïnvesteerd wordt in zaken die over enkele jaren niet meer nodig zullen zijn”, schrijft het rijvaardigheidsbureau in een toelichting.

Lees ook: Opzetspiegels nog steeds verplicht op examenvoertuig

Bron: Verkeerspro
Auteur: Rieneke Kok
Publicatie datum: Fri, 06 Mar 2020 15:41:24 +0000

Waar geeft NXXT autorijschool A van Putten rijles

Autorijlessen Benschop, Autorijlessen Bilthoven, Autorijlessen Bodegraven, Autorijlessen Breukelen, Autorijlessen Bunnik, Autorijlessen De Bilt, Autorijlessen Driebruggen, Autorijlessen Gouda, Autorijlessen Haarzuilens, Autorijlessen Haastrecht, Autorijlessen Houten,Autorijlessen IJsselstein, Autorijlessen Kockengen, Autorijlessen Leidsche Rijn, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Maarssen, Autorijlessen Montfoort, Autorijlessen Moordrecht, Autorijlessen Nieuwegein, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Reeuwijk, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Stolwijk, Autorijlessen Utrecht, Autorijlessen Vianen, Autorijlessen Vleuten, Autorijlessen Vreeswijk, Autorijlessen Waddinxveen, Autorijlessen Woerden, Autorijlessen Zeist, Autorijlessen Zuilen.

Autorijlessen Utrecht
Stacaravan kopen Utrecht
Nagelstudio de Meern
Nagelstudio Woerden
Nagelstudio Vleuten
Nagelstudio Utrecht
Online Marketingbureau Utrecht
Rijschool Utrecht
Tuinaanleg Utrecht
Hovenier Utrecht

Leave a Reply