Examen vaarbewijs voortaan via CBR

By 10 september 2019 Nieuws, VerkeersPro No Comments

Vanaf 1 januari 2020 neemt het CBR de recreatievaartexamens af. Het gaat om het Klein vaarbewijs I en II en het Groot pleziervaartbewijs. Het CBR neemt deze taak over van Vamex.

De examens die het CBR gaat afnemen zijn gelijk aan de huidige examens qua inhoud en zwaarte. Ook de examentarieven blijven nagenoeg gelijk aan de huidige tarieven. Inmiddels zijn alle examens voor 2019 bij Vamex gereserveerd. Dit betekent dat het voor nieuwe kandidaten niet meer mogelijk is om in 2019 examen te doen.

Run op examens

Vamex voegde dit jaar honderden extra examenmomenten toe, toch is de maximale capaciteit voor het vaarbewijs op de vijf locaties bereikt. Dit jaar worden nog 20.000 examens afgenomen. Vanwege de verhuizing naar het CBR is onzekerheid ontstaan over de inhoud en vorm van het examen bij toekomstige kapiteins, dat heeft geleid tot een run op de examenplekken. Zowel CBR als Vamex verzekeren kandidaten ervan dat er inhoudelijk niets wordt gewijzigd en dat er geen praktijkexamen wordt toegevoegd.

Reserveren

Toekomstige examenkandidaten kunnen per oktober bij het CBR terecht voor het reserveren van de recreatievaartexamens. Kandidaten kunnen dan vanaf januari 2020 op één van de twintig CBR-locaties theorie-examen doen. In de tweede helft van september volgt meer informatie over recreatievaartexamens op cbr.nl. Ook is dan de exacte datum bekend per wanneer kandidaten examens kunnen reserveren bij het CBR.

Bron: Verkeerspro
Auteur: Rieneke Kok
Publicatie datum: Wed, 04 Sep 2019 06:10:16 +0000

Waar geeft NXXT autorijschool A van Putten rijles

Autorijlessen Benschop, Autorijlessen Bilthoven, Autorijlessen Bodegraven, Autorijlessen Breukelen, Autorijlessen Bunnik, Autorijlessen De Bilt, Autorijlessen Driebruggen, Autorijlessen Gouda, Autorijlessen Haarzuilens, Autorijlessen Haastrecht, Autorijlessen Houten,Autorijlessen IJsselstein, Autorijlessen Kockengen, Autorijlessen Leidsche Rijn, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Maarssen, Autorijlessen Montfoort, Autorijlessen Moordrecht, Autorijlessen Nieuwegein, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Reeuwijk, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Stolwijk, Autorijlessen Utrecht, Autorijlessen Vianen, Autorijlessen Vleuten, Autorijlessen Vreeswijk, Autorijlessen Waddinxveen, Autorijlessen Woerden, Autorijlessen Zeist, Autorijlessen Zuilen.

Autorijlessen Utrecht
Stacaravan kopen Utrecht
Nagelstudio de Meern
Nagelstudio Woerden
Nagelstudio Vleuten
Nagelstudio Utrecht
Online Marketingbureau Utrecht
Rijschool Utrecht
Tuinaanleg Utrecht
Hovenier Utrecht

Leave a Reply