Files namen in 2019 met 7 procent toe

By 31 maart 2020 Nieuws, VerkeersPro No Comments

Vanwege de coronamaatregelen is de verkeersdrukte momenteel met 65 procent afgenomen, files staan er praktisch niet. Tot aan de uitbraak nam de vertraging door files echter gestaag toe. 2019 was een recordjaar, gezamenlijk waren we ruim 70 miljoen uur langer onderweg door de verkeersdrukte. 

Automobilisten brachten in 2019 wederom meer tijd door in de file. Dat komt doordat ze meer kilometers aflegden, vooral tijdens de ochtend- en avondspits. Het staat in de Rapportage Rijkswegennet.

Nederlanders waren vorig jaar samen ruim 70 miljoen uur langer onderweg omdat ze in de file stonden of op een andere manier vertraging opliepen in het verkeer. Dat is 7 procent meer dan een jaar eerder. Het gaat om de tijd die automobilisten verloren omdat ze langzamer dan 100 kilometer per uur moesten rijden op de snelweg.

Het aantal files nam nog sterker toe, met 14 procent. Dit is gemeten door de totale lengte van files te vermenigvuldigen met het aantal minuten dat automobilisten erin stonden. Drukte op de weg blijft de belangrijkste oorzaak van files, gevolgd door ongevallen en incidenten. Automobilisten legden vorig jaar ruim een half procent meer kilometers af dan een jaar eerder.

Automobilisten stonden het meest in de file op de A20 bij Rotterdam tussen Crooswijk en het Terbregseplein en op de A1 tussen Hoevelaken en Barneveld.

Lees ook: 

Bron: Verkeerspro
Auteur: Rieneke Kok
Publicatie datum: Fri, 27 Mar 2020 06:12:27 +0000

Waar geeft NXXT autorijschool A van Putten rijles

Autorijlessen Benschop, Autorijlessen Bilthoven, Autorijlessen Bodegraven, Autorijlessen Breukelen, Autorijlessen Bunnik, Autorijlessen De Bilt, Autorijlessen Driebruggen, Autorijlessen Gouda, Autorijlessen Haarzuilens, Autorijlessen Haastrecht, Autorijlessen Houten,Autorijlessen IJsselstein, Autorijlessen Kockengen, Autorijlessen Leidsche Rijn, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Maarssen, Autorijlessen Montfoort, Autorijlessen Moordrecht, Autorijlessen Nieuwegein, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Reeuwijk, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Stolwijk, Autorijlessen Utrecht, Autorijlessen Vianen, Autorijlessen Vleuten, Autorijlessen Vreeswijk, Autorijlessen Waddinxveen, Autorijlessen Woerden, Autorijlessen Zeist, Autorijlessen Zuilen.

Autorijlessen Utrecht
Stacaravan kopen Utrecht
Nagelstudio de Meern
Nagelstudio Woerden
Nagelstudio Vleuten
Nagelstudio Utrecht
Online Marketingbureau Utrecht
Rijschool Utrecht
Tuinaanleg Utrecht
Hovenier Utrecht

Leave a Reply