Geen praktijkexamen meer voor personen met verlopen verblijfsdocument

By 3 november 2020 Nieuws, VerkeersPro No Comments

Door de coronacrisis heeft de IND nog steeds achterstanden bij het verlengen van verblijfsdocumenten. Dit raakt ook sommige examenkandidaten, omdat zij zich met een geldig verblijfsdocument moeten identificeren. Met het ministerie had het CBR afgesproken dat deze kandidaten theorie- en praktijkexamen mochten doen. Vanaf 1 november kan er in deze gevallen geen praktijkexamen meer worden gedaan. Het theorie-examen kan nog tot en met 30 november. 
Om theorie- of praktijkexamen te doen bij het CBR is een geldig verblijfsdocument nodig. Vanwege achterstanden bij de IND mogen examenkandidaten van wie de papieren zijn verlopen alsnog afrijden of opgaan voor hun theorie.

Voorwaarde hiervoor was dat zij, naast hun verlopen verblijfsdocument, ook een brief van de IND konden overleggen die aan de volgende eisen voldeed:

  • De brief is persoonlijk aan de kandidaat gericht. Het mag geen algemene brief zijn die aan meerdere personen gericht is.
  • In de brief staan een naam en telefoonnummer van de contactpersoon van de IND.
  • In de brief staat dat de kandidaat een verblijfsdocument krijgt. Dat kan op twee manieren:
    • a. Bovenin de brief staat in grote letters ‘beschikking’ en onder Besluit staat ‘Ik willig uw aanvraag in.’
    • b. In de brief is vermeld dat de IND van plan is om de kandidaat een verblijfsdocument te geven én welke datum of termijn er op dit document komt te staan.

Praktijk

Intussen geeft de IND ons door de privacywet (AVG) geen informatie meer over de verblijfsstatus van een kandidaat. Dit leidt ertoe dat je met een verlopen verblijfsdocument vanaf 1 november 2020 geen praktijkexamen meer mag doen. Voor een praktijkexamen heb je een geldig verblijfsdocument nodig.

Theorie

Een theorie-examen blijft nog wel mogelijk, volgens de hiervoor genoemde eisen. Deze regeling loopt tot en met 30 november 2020. Dan heeft de IND naar eigen verwachting alle achterstanden ingehaald. Vanaf 1 december 2020 moet je voor zowel de theorie-examens als de praktijkexamens weer een geldig verblijfsdocument hebben.

Bron: Verkeerspro
Auteur: Rieneke Kok
Publicatie datum: Tue, 27 Oct 2020 07:25:47 +0000

Waar geeft NXXT autorijschool A van Putten rijles

Autorijlessen Benschop, Autorijlessen Bilthoven, Autorijlessen Bodegraven, Autorijlessen Breukelen, Autorijlessen Bunnik, Autorijlessen De Bilt, Autorijlessen Driebruggen, Autorijlessen Gouda, Autorijlessen Haarzuilens, Autorijlessen Haastrecht, Autorijlessen Houten,Autorijlessen IJsselstein, Autorijlessen Kockengen, Autorijlessen Leidsche Rijn, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Maarssen, Autorijlessen Montfoort, Autorijlessen Moordrecht, Autorijlessen Nieuwegein, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Reeuwijk, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Stolwijk, Autorijlessen Utrecht, Autorijlessen Vianen, Autorijlessen Vleuten, Autorijlessen Vreeswijk, Autorijlessen Waddinxveen, Autorijlessen Woerden, Autorijlessen Zeist, Autorijlessen Zuilen.

Autorijlessen Utrecht
Stacaravan kopen Utrecht
Nagelstudio de Meern
Nagelstudio Woerden
Nagelstudio Vleuten
Nagelstudio Utrecht
Online Marketingbureau Utrecht
Rijschool Utrecht
Tuinaanleg Utrecht
Hovenier Utrecht

Leave a Reply