Gezondheidsraad onderzoekt noodzaak rijtest ADHD’ers

By 21 december 2019 Nieuws, VerkeersPro No Comments

Binnenkort hoeven bepaalde groepen mensen met ADHD wellicht geen rijtest bij het CBR meer te doen. Momenteel wordt van iedereen met de diagnose ADHD via een rijtest de rijgeschiktheid bepaald. Eind deze maand moet duidelijk worden of dat daadwerkelijk nodig is.

Het CBR heeft dit jaar samen met de Rijksuniversiteit Groningen ruim 1.300 dossiers geanalyseerd van mensen met ADHD die een rijtest hebben afgelegd. Ook kregen deze mensen een vragenlijst voorgelegd. Doel van het onderzoek was om te bekijken of de rijtest voor bepaalde groepen mensen met ADHD wellicht niet meer nodig is. De respons in het onderzoek was laag, maar de uitkomsten bieden desondanks aangrijpingspunten om te bekijken hoe de procedure voor ADHD’ers kan worden versoepeld. Het CBR is hierover nog in overleg met de Gezondheidsraad.

Lijst met aandoeningen

De Gezondheidsraad houdt momenteel de lijst met aandoeningen van de Regeling eisen geschiktheid 2000 tegen het licht. Ondertussen wordt er ook gekeken naar de noodzaak van een rijtest voor mensen met een stabiel ziektebeeld. De Raad is gevraagd te kijken naar recente wetenschappelijke inzichten en eventuele onnodige eisen in de regeling met het oog op de verkeersveiligheid te signaleren. Ook onderzoekt de Raad waar de Regeling kan worden versoepeld.

Minister Cora van Nieuwenhuizen schrijft in een brief aan de Tweede Kamer dat zij zich afvraagt of het mogelijk is om binnen ziektebeelden onderscheid te maken tussen verschillende doelgroepen. “Bijvoorbeeld door na te gaan of er voorspellende elementen zijn in verschillende groepen patiënten waardoor bijvoorbeeld een rijtest niet voor de hele groep nodig is.”

Bron: Verkeerspro
Auteur: Rieneke Kok
Publicatie datum: Mon, 16 Dec 2019 06:23:14 +0000

Waar geeft NXXT autorijschool A van Putten rijles

Autorijlessen Benschop, Autorijlessen Bilthoven, Autorijlessen Bodegraven, Autorijlessen Breukelen, Autorijlessen Bunnik, Autorijlessen De Bilt, Autorijlessen Driebruggen, Autorijlessen Gouda, Autorijlessen Haarzuilens, Autorijlessen Haastrecht, Autorijlessen Houten,Autorijlessen IJsselstein, Autorijlessen Kockengen, Autorijlessen Leidsche Rijn, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Maarssen, Autorijlessen Montfoort, Autorijlessen Moordrecht, Autorijlessen Nieuwegein, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Reeuwijk, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Stolwijk, Autorijlessen Utrecht, Autorijlessen Vianen, Autorijlessen Vleuten, Autorijlessen Vreeswijk, Autorijlessen Waddinxveen, Autorijlessen Woerden, Autorijlessen Zeist, Autorijlessen Zuilen.

Autorijlessen Utrecht
Stacaravan kopen Utrecht
Nagelstudio de Meern
Nagelstudio Woerden
Nagelstudio Vleuten
Nagelstudio Utrecht
Online Marketingbureau Utrecht
Rijschool Utrecht
Tuinaanleg Utrecht
Hovenier Utrecht

Leave a Reply