Helft minder files door 8 procent afname verkeer

By 6 oktober 2020 Nieuws, VerkeersPro No Comments

8 procent minder verkeer zorgt voor een halvering van het aantal files. Dat blijkt uit onderzoek van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Het is voor het eerst dat deze relatie is gemeten voor het Nederlandse hoofdwegennet. Dat meldt BNR.
De gebruikte data hebben betrekking op vorig jaar en dit jaar, vertelt Henk Taale, senior adviseur bij Rijkswaterstaat en lid van het team Monitoring en Evaluatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. “Doordat we te maken hadden met hele drukke tijden in 2019 en metingen tijdens de rustige coronatijd, konden we de relatie beter schatten. We hadden altijd al het idee dat het verband niet lineair was, maar nu hebben we ook echt deze vuistregel kunnen vaststellen.”

De relatie tussen de hoeveelheid verkeer en vertraging was nog niet eerder bekeken voor het Nederlandse hoofdwegennet. “Het is wel bekend voor wegvakken of kruispunten, dus op een lokaal niveau, maar voor een groot netwerk nog niet”, vertelt Taale. “Ik heb heel vaak een beetje vanuit een onderbuikgevoel geroepen: als we nou toch eens 10 procent van het verkeer konden kwijtraken, zijn we waarschijnlijk het grootste deel van de files kwijt.”

Lees ook: 

(ANP)

Bron: Verkeerspro
Auteur: Redactie
Publicatie datum: Thu, 01 Oct 2020 11:17:44 +0000

Waar geeft NXXT autorijschool A van Putten rijles

Autorijlessen Benschop, Autorijlessen Bilthoven, Autorijlessen Bodegraven, Autorijlessen Breukelen, Autorijlessen Bunnik, Autorijlessen De Bilt, Autorijlessen Driebruggen, Autorijlessen Gouda, Autorijlessen Haarzuilens, Autorijlessen Haastrecht, Autorijlessen Houten,Autorijlessen IJsselstein, Autorijlessen Kockengen, Autorijlessen Leidsche Rijn, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Maarssen, Autorijlessen Montfoort, Autorijlessen Moordrecht, Autorijlessen Nieuwegein, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Reeuwijk, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Stolwijk, Autorijlessen Utrecht, Autorijlessen Vianen, Autorijlessen Vleuten, Autorijlessen Vreeswijk, Autorijlessen Waddinxveen, Autorijlessen Woerden, Autorijlessen Zeist, Autorijlessen Zuilen.

Autorijlessen Utrecht
Stacaravan kopen Utrecht
Nagelstudio de Meern
Nagelstudio Woerden
Nagelstudio Vleuten
Nagelstudio Utrecht
Online Marketingbureau Utrecht
Rijschool Utrecht
Tuinaanleg Utrecht
Hovenier Utrecht

Leave a Reply