Instructeurs kunnen vanaf oktober pas weer meerijden alle rijexamens

By 11 juli 2020 Nieuws, VerkeersPro No Comments

Per 1 oktober mogen instructeurs weer meerijden met alle praktijkexamens van hun rijbewijsleerlingen bij het CBR. Het rijvaardigheidsbureau heeft een stappenplan voor versoepelingen opgesteld rondom meerijden met verschillende soorten examens. Wel met een slag om de arm: of alle stappen daadwerkelijk op de aangegeven datum worden gezet, hangt af van de ontwikkelingen rondom het virus. 
Vanaf aanstaande maandag, 13 juli, kunnen rijopleiders het eindgesprek in de examenzaal bijwonen bij faalangstexamens, nader onderzoeken, aangepaste examens (AA), rijvaardigheidsonderzoeken, rijtesten en bij de praktijkexamens voor het beroepsvervoer. Daarnaast is het mogelijk om een tolk in te zetten bij het praktijkexamen B(E), C(E), D(E), het rijvaardigheidsonderzoek en bij een rijtest. Dit gaat vooralsnog via een telefoonverbinding.

Tussentijdse toest

Vanaf 1 augustus kunnen rijopleiders weer meerijden bij faalangstexamens (B), nader onderzoeken, rijtesten en aangepaste examens (AA). Dit geldt ook voor de examens voor de bus (D), bij de nader onderzoeken en aangepaste (AA) praktijkexamens voor het beroepsvervoer. Hetzelfde geldt voor bouwers van technische voertuigaanpassingen bij de rijtesten. Ook is meerijden van een rijopleider in spé (voor de WRM stage) vanaf augustus weer toegestaan. Voor alle overige examens kunnen rijopleiders het eindgesprek in de zaal bijwonen.

Vanaf 1 september kunnen rij-opleiders weer meerijden met een tussentijdse toets (TTT) of RIS-toets.

Meerijden met alle examens vanaf 1 oktober

Als laatste stap, en onder voorbehoud, verwacht CBR dat per 1 oktober opleiders met alle rijexamens en toetsen kunnen meerijden. Dat is afhankelijk van de corona-ontwikkelingen op dat moment.

Lees ook: 

Bron: Verkeerspro
Auteur: Rieneke Kok
Publicatie datum: Thu, 09 Jul 2020 07:41:25 +0000

Waar geeft NXXT autorijschool A van Putten rijles

Autorijlessen Benschop, Autorijlessen Bilthoven, Autorijlessen Bodegraven, Autorijlessen Breukelen, Autorijlessen Bunnik, Autorijlessen De Bilt, Autorijlessen Driebruggen, Autorijlessen Gouda, Autorijlessen Haarzuilens, Autorijlessen Haastrecht, Autorijlessen Houten,Autorijlessen IJsselstein, Autorijlessen Kockengen, Autorijlessen Leidsche Rijn, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Maarssen, Autorijlessen Montfoort, Autorijlessen Moordrecht, Autorijlessen Nieuwegein, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Reeuwijk, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Stolwijk, Autorijlessen Utrecht, Autorijlessen Vianen, Autorijlessen Vleuten, Autorijlessen Vreeswijk, Autorijlessen Waddinxveen, Autorijlessen Woerden, Autorijlessen Zeist, Autorijlessen Zuilen.

Autorijlessen Utrecht
Stacaravan kopen Utrecht
Nagelstudio de Meern
Nagelstudio Woerden
Nagelstudio Vleuten
Nagelstudio Utrecht
Online Marketingbureau Utrecht
Rijschool Utrecht
Tuinaanleg Utrecht
Hovenier Utrecht

Leave a Reply