iQdrive vraagt faillissement aan

iQdrive heeft het faillissement aangevraagd. Dat laat eigenaar Furkan Kose per mail aan de redactie van RijschoolPro weten. Hij ziet momenteel geen mogelijkheden om een doorstart te maken. 
Eerder vandaag berichtte RijschoolPro over gerommel bij iQdrive. Leerlingen die voor een lespakket hebben betaald, kunnen niet lessen. En bij de instructeurs stapelen de onbetaalde facturen zich op. Ondertussen geeft de franchiseorganisatie niet thuis. Zo heeft Ron Wessels van Autorijschool Ron uit Wezep heeft nog een kleine 5.000 euro van iQdrive tegoed, maar hij kan de organisatie niet bereiken onbereikbaar. “Ik werk voor ze, maar neem geen lessen meer af, omdat ze de facturen niet betalen. (…) Leerlingen worden voor de gek gehouden.”

Vader Michel Kregel zegt: “Mijn dochter heeft in totaal 1.850 euro voor een rijlessenpakket betaald, maar zij heeft geen rijlessen gehad omdat dit volgens iQdrive vanwege Covid-19 niet mogelijk was. Vervolgens moesten de betaling wel gewoon doorgaan. (…) iQdrive is met de noorderzon vertrokken en zij reageren niet meer op telefoontjes e-mails of andere vormen van communicatie.”

Faillissement

Kose laat vanmiddag per mail weten inderdaad het faillissement te hebben aangevraagd. Normaal gezien zou de zaak dan volgende week moeten voorkomen, de rechter neemt vervolgens een besluit over het vervolg. Kose schrijft dat zijn organisatie door de coronacrisis stilviel, waarna de problemen in sneltreinvaart zijn ontstaan. “We hebben begin dit jaar twee topmaanden gehad en daar is een abrupt einde aan gekomen toen de coronacrisis toesloeg.” Hij deed toen een beroep op de bank om de instructeurs te kunnen doorbetalen, maar de bank ging daar niet in mee. Spijtig, vindt Kose. iQdrive had recentelijk een nieuwe marketeer in de arm genomen, de processen waren aangepakt en volgens de eigenaar had 2020 het ‘beste jaar ooit’ moeten worden. De eigenaar zegt ‘vanaf het begin af aan open kaart’ te hebben gespeeld over de financiële problemen.

Website nog in de lucht

Opmerkelijk genoeg is de website van iQdrive donderdagavond 28 mei nog gewoon in de lucht, er wordt daar geen melding gedaan van een aanstaand faillissement en je kunt er nog altijd een lespakket aanschaffen. Wel plaatste Kose op 19 mei op het facebookkanaal van iQdrive een bericht dat zijn bedrijf in financiële moeilijkheden verkeert. Onder dat bericht zijn enkele honderden reacties te lezen van zowel instructeurs als leerlingen die om meer duidelijkheid vragen.

Kose sluit zijn mail aan RijschoolPro af met een ‘algemeen punt’. “Er zijn mensen die enorm twijfelen aan de oprechtheid van mijn verhaal en die het noodzakelijk vinden via social media allerlei rare dingen over mij en personeelsleden te uiten. Uiteraard snap ik de frustratie bij een ieder. Het kan nimmer een vrijbrief zijn gekke zaken te verwoorden.”

Lees ook: 

Bron: Verkeerspro
Auteur: Rieneke Kok
Publicatie datum: Thu, 28 May 2020 19:03:50 +0000

Waar geeft NXXT autorijschool A van Putten rijles

Autorijlessen Benschop, Autorijlessen Bilthoven, Autorijlessen Bodegraven, Autorijlessen Breukelen, Autorijlessen Bunnik, Autorijlessen De Bilt, Autorijlessen Driebruggen, Autorijlessen Gouda, Autorijlessen Haarzuilens, Autorijlessen Haastrecht, Autorijlessen Houten,Autorijlessen IJsselstein, Autorijlessen Kockengen, Autorijlessen Leidsche Rijn, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Maarssen, Autorijlessen Montfoort, Autorijlessen Moordrecht, Autorijlessen Nieuwegein, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Reeuwijk, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Stolwijk, Autorijlessen Utrecht, Autorijlessen Vianen, Autorijlessen Vleuten, Autorijlessen Vreeswijk, Autorijlessen Waddinxveen, Autorijlessen Woerden, Autorijlessen Zeist, Autorijlessen Zuilen.

Autorijlessen Utrecht
Stacaravan kopen Utrecht
Nagelstudio de Meern
Nagelstudio Woerden
Nagelstudio Vleuten
Nagelstudio Utrecht
Online Marketingbureau Utrecht
Rijschool Utrecht
Tuinaanleg Utrecht
Hovenier Utrecht

Leave a Reply