Jongeren krijgen les over afleiding in verkeer door mobieltje

Scholieren en jongeren zijn vaak afgeleid in het verkeer, omdat ze op de fiets hun mobiel gebruiken of naar muziek luisteren. Daarom investeert de provincie Noord-Holland 1,3 miljoen euro in verkeerseducatie-projecten: 17 projecten voor het basisonderwijs en 11 projecten in het voortgezet onderwijs. Met deze projecten wil de provincie jongeren leren veilig en zelfstandig aan het verkeer deel te nemen.
Verschillende gemeenten en organisaties die verkeerseducatie-programma’s aanbieden hebben van de provincie subsidie gekregen voor het schooljaar 2020-2021. Meestal worden deze lessen in de klas gegeven. Mocht het onderwijs in het najaar niet fysiek gegeven kunnen worden, dan wordt er gekeken naar andere mogelijkheden.

Mobieltje

De projecten worden afgestemd op de verschillende leeftijdsgroepen. Jongeren in het voortgezet onderwijs gaan met elkaar in debat over het gedrag dat ze zien bij anderen of bij zichzelf. Op de basisscholen bespreken de leerlingen riskant gedrag naar aanleiding van vertoonde filmpjes. Zo leren ze beter om te gaan met het verkeer in hun dagelijks leven.

Bij alle projecten die in 2020 subsidie krijgen, ligt de nadruk op afleiding door mobielgebruik, sociale groepsdruk, bewustzijn van het eigen gedrag en verkeersinzicht.

Verkeersveiligheid

Naast verkeersgedrag van jongeren richt de provincie Noord-Holland zich ook op een veilige inrichting van provinciale en lokale wegen. Samen met gemeenten, waterschappen, politie, openbaar ministerie en maatschappelijke partners zet de provincie zich in voor meer verkeersveiligheid in Noord-Holland. De provincie streeft, in lijn met het landelijk Strategisch Plan Verkeersveiligheid, naar nul verkeersslachtoffers in 2050.

Bron: Verkeerspro
Auteur: Rieneke Kok
Publicatie datum: Mon, 08 Jun 2020 08:28:11 +0000

Waar geeft NXXT autorijschool A van Putten rijles

Autorijlessen Benschop, Autorijlessen Bilthoven, Autorijlessen Bodegraven, Autorijlessen Breukelen, Autorijlessen Bunnik, Autorijlessen De Bilt, Autorijlessen Driebruggen, Autorijlessen Gouda, Autorijlessen Haarzuilens, Autorijlessen Haastrecht, Autorijlessen Houten,Autorijlessen IJsselstein, Autorijlessen Kockengen, Autorijlessen Leidsche Rijn, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Maarssen, Autorijlessen Montfoort, Autorijlessen Moordrecht, Autorijlessen Nieuwegein, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Reeuwijk, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Stolwijk, Autorijlessen Utrecht, Autorijlessen Vianen, Autorijlessen Vleuten, Autorijlessen Vreeswijk, Autorijlessen Waddinxveen, Autorijlessen Woerden, Autorijlessen Zeist, Autorijlessen Zuilen.

Autorijlessen Utrecht
Stacaravan kopen Utrecht
Nagelstudio de Meern
Nagelstudio Woerden
Nagelstudio Vleuten
Nagelstudio Utrecht
Online Marketingbureau Utrecht
Rijschool Utrecht
Tuinaanleg Utrecht
Hovenier Utrecht

Leave a Reply