Man zonder rijbewijs rijdt naar theorie-examen; boete uitgedeeld

By 10 december 2017 Nieuws, VerkeersPro No Comments

Een 35-jarige man uit Krimpen aan den IJssel is bekeurd toen hij met de auto naar het theorie-examen reed. De man kreeg een boete voor het rijden zonder rijbewijs. Het is niet duidelijk of hij uiteindelijk slaagde voor het examen.

De politie kreeg een tip van medewerkers van het CBR dat de man reed zonder rijbewijs. “Werknemers bij het CBR vonden het vreemd dat de man met de auto naar het theorie-examen ging en ze belden de meldkamer”, aldus de politie. Zodoende zijn de politieagenten naar het examencentrum in Schelluinen gereden. Daar constateerde ze dat de man inderdaad niet in het bezit was van het roze pasje. De man kreeg een proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs.

Geslaagd of niet

Het CBR laat weten geen uitspraak te doen over de uitslag van de examen. De kandidaat mag in dit soort gevallen wel gewoon het examen afleggen. “Wij keuren dit gedrag absoluut af, maar wij zijn geen handhavende organisatie. De man mag dus gewoon examen doen bij ons”, aldus een woordvoerder van het CBR.

Het gebeurt wel vaker dat examenkandidaten naar het theorie-examen gaan met de auto, zonder dat ze in het bezit zijn van het rijbewijs. Volgens een woordvoerder van de politie zijn er geen aparte acties die zich hierop richten. In de meeste gevallen krijgt de politie een tip van een externe partij.

Instagram Politie

Lees ook: Boete voor jongen na wegrijden bij CBR zonder rijbewijs

Bron: Verkeerspro
Auteur: Willem de Hoog
Publicatie datum: Thu, 07 Dec 2017 10:38:33 +0000

Waar geeft NXXT autorijschool A van Putten rijles

Autorijlessen Benschop, Autorijlessen Bilthoven, Autorijlessen Bodegraven, Autorijlessen Breukelen, Autorijlessen Bunnik, Autorijlessen De Bilt, Autorijlessen Driebruggen, Autorijlessen Gouda, Autorijlessen Haarzuilens, Autorijlessen Haastrecht, Autorijlessen Houten,Autorijlessen IJsselstein, Autorijlessen Kockengen, Autorijlessen Leidsche Rijn, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Maarssen, Autorijlessen Montfoort, Autorijlessen Moordrecht, Autorijlessen Nieuwegein, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Reeuwijk, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Stolwijk, Autorijlessen Utrecht, Autorijlessen Vianen, Autorijlessen Vleuten, Autorijlessen Vreeswijk, Autorijlessen Waddinxveen, Autorijlessen Woerden, Autorijlessen Zeist, Autorijlessen Zuilen.

Leave a Reply