‘Meer dan 10 procent van de nieuwe auto’s in 2020 elektrisch’

By 31 december 2019 Nieuws, VerkeersPro No Comments

Het aantal elektrische auto’s neemt volgend jaar snel toe. Dat voorspellen RAI Vereniging, BOVAG en RDC. Volgens de brancheorganisaties is tien procent van de auto’s die in 2020 verkocht worden elektrisch. De Tesla Model 3 was het best verkochte automodel van de maand november. Volkswagen blijft het meest populaire merk in de verkoopstatistieken.

In november werden in totaal 39.514 nieuwe auto’s geregistreerd, een stijging van 14,2 procent ten opzichte van november 2018 (34.608). In totaal zijn er dit jaar 404.149 nieuwe auto’s geregistreerd. Dat is een daling van 4,6 procent vergeleken met vorig jaar. Toen kwam de teller de eerste elf maanden van het jaar uit op 423.688.

De stijging van het aantal registraties in november geeft net als oktober dit jaar een vertekend beeld, benadrukken de brancheorganisaties. De registraties in november 2018 lagen met 34.608 stuks namelijk een stuk lager dan in november 2017. “In die maand stond de teller op 37.569 registraties. De dip in november 2018 was het gevolg van het grote aantal registraties tot 1 september 2018 van auto’s die door de invoering van de nieuwe WLTP-emissietest per 1 september anders niet meer verkocht konden worden. Dit effect is nu verdwenen.”

Lichte daling in 2020

RAI Vereniging en BOVAG verwachten over heel 2019 430.000 nieuwe personenauto’s te registreren. Voor komend jaar voorspellen de organisaties een lichte daling en worden er naar verwachting 425.000 nieuwe auto’s geregistreerd. Waarschijnlijk is minimaal een op de tien verkochte nieuwe auto’s in 2020 een elektrische auto.

De vijf meest geregistreerde automerken in de maand november zijn Volkswagen, Tesla, Renault, KIA en Toyota. De bestverkochte auto is de Tesla Model 3, gevolgd door de VW Polo, de Renault Clio, de KIA Niro en de Toyota Aygo.

Bron: Verkeerspro
Auteur: Rieneke Kok
Publicatie datum: Fri, 27 Dec 2019 06:34:59 +0000

Waar geeft NXXT autorijschool A van Putten rijles

Autorijlessen Benschop, Autorijlessen Bilthoven, Autorijlessen Bodegraven, Autorijlessen Breukelen, Autorijlessen Bunnik, Autorijlessen De Bilt, Autorijlessen Driebruggen, Autorijlessen Gouda, Autorijlessen Haarzuilens, Autorijlessen Haastrecht, Autorijlessen Houten,Autorijlessen IJsselstein, Autorijlessen Kockengen, Autorijlessen Leidsche Rijn, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Maarssen, Autorijlessen Montfoort, Autorijlessen Moordrecht, Autorijlessen Nieuwegein, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Reeuwijk, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Stolwijk, Autorijlessen Utrecht, Autorijlessen Vianen, Autorijlessen Vleuten, Autorijlessen Vreeswijk, Autorijlessen Waddinxveen, Autorijlessen Woerden, Autorijlessen Zeist, Autorijlessen Zuilen.

Autorijlessen Utrecht
Stacaravan kopen Utrecht
Nagelstudio de Meern
Nagelstudio Woerden
Nagelstudio Vleuten
Nagelstudio Utrecht
Online Marketingbureau Utrecht
Rijschool Utrecht
Tuinaanleg Utrecht
Hovenier Utrecht

Leave a Reply