Meer ouderen in de rij voor gezondheidsverklaring rijbewijs

By 25 februari 2020 Nieuws, VerkeersPro No Comments

Het aantal ouderen die wachten op een gezondheidsverklaring om een rijbewijs te verlengen is in januari voor het eerst in vier maanden gegroeid. Dat meldt het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) in een rapport. Ouderen vragen deze verklaring vroeger aan en daardoor wordt de wachtrij langer.

Nederlanders vanaf 75 jaar hebben een gezondheidsverklaring nodig als ze hun rijbewijs willen verlengen. Vorig jaar groeide de wachtrij snel en dat leidde tot klachten van ouderen die daardoor niet achter het stuur konden. Het CBR staat daarom vanaf december toe dat deze ouderen een jaar lang mogen blijven doorrijden met hun oude rijbewijs als zij wachten op deze gezondheidsverklaring, mits zij aan een aantal voorwaarden voldoen. Maar hun rijbewijs blijft alleen geldig in Nederland en dus niet in het buitenland. Veel ouderen zien dat als een nadeel. “Dit heeft veel mensen ertoe aangezet de gezondheidsverklaring nu alvast in te dienen, hoewel de verloopdatum soms nog ver in de toekomst ligt”, aldus het CBR.

Verdubbeling van aanvragen

In januari had het bureau bijna 173.000 aanvragen voor een gezondheidsverklaring in behandeling, tegen 155.000 in december. Het aantal nieuwe aanvragen verdubbelde. Het bureau verwacht dat de stapel aanvragen eind 2020 weer normaliseert als mensen niet steeds vroeger gezondheidsverklaringen aanvragen. Ongeveer 100.000 ouderen maken gebruik van de regeling dat ze een jaar mogen doorrijden in Nederland in afwachting van een gezondheidsverklaring.

(ANP)

Bron: Verkeerspro
Auteur: Rieneke Kok
Publicatie datum: Tue, 18 Feb 2020 15:47:07 +0000

Waar geeft NXXT autorijschool A van Putten rijles

Autorijlessen Benschop, Autorijlessen Bilthoven, Autorijlessen Bodegraven, Autorijlessen Breukelen, Autorijlessen Bunnik, Autorijlessen De Bilt, Autorijlessen Driebruggen, Autorijlessen Gouda, Autorijlessen Haarzuilens, Autorijlessen Haastrecht, Autorijlessen Houten,Autorijlessen IJsselstein, Autorijlessen Kockengen, Autorijlessen Leidsche Rijn, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Maarssen, Autorijlessen Montfoort, Autorijlessen Moordrecht, Autorijlessen Nieuwegein, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Reeuwijk, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Stolwijk, Autorijlessen Utrecht, Autorijlessen Vianen, Autorijlessen Vleuten, Autorijlessen Vreeswijk, Autorijlessen Waddinxveen, Autorijlessen Woerden, Autorijlessen Zeist, Autorijlessen Zuilen.

Autorijlessen Utrecht
Stacaravan kopen Utrecht
Nagelstudio de Meern
Nagelstudio Woerden
Nagelstudio Vleuten
Nagelstudio Utrecht
Online Marketingbureau Utrecht
Rijschool Utrecht
Tuinaanleg Utrecht
Hovenier Utrecht

Leave a Reply