Minder snelheidsovertredingen door plaatsen ‘snelheidsmeterspaarpot’

By 19 november 2019 Nieuws, VerkeersPro No Comments

Automobilisten belonen voor goed gedrag scoort beter dan ze bestraffen. Dat is de uitkomst van een proef met een zogenoemde snelheidsmeterspaarpot in Noord-Brabant. Inmiddels is de ‘flitspaal’ in elf gemeenten ingezet en is het aantal overtredingen voor te hard rijden met 25 procent afgenomen.

Dat stelt gedeputeerde Renze Bergsma (Verkeersveiligheid) van de provincie Noord-Brabant in De Telegraaf. “Gemiddeld zijn er een kwart minder snelheidsovertredingen aan een weg waar de snelheidsmeterspaarpot geplaatst wordt.” In Zeeland en Zuid-Holland willen ze iets dergelijks en in Den Haag wordt ook een proef gehouden.

Samen sparen

Iedere bestuurder van een motorvoertuig die zich aan de snelheidslimiet houdt en de ‘spaarpaal’ passeert, zorgt ervoor dat er een bedrag (bijvoorbeeld 8 cent per passage) gespaard wordt. Dit is direct zichtbaar op het bord. “Het leuke is dat het altijd gekoppeld is aan een project in de buurt, wat bewoners nog eens extra motiveert”, stelt de gedeputeerde. “Samen sparen voor een doel in de buurt als men zich netjes aan de snelheid houdt. Dat lukt dus prima.”

In mei 2018 is de snelheidsmeterspaarpot als eerste ingezet in Helmond. Hierna volgden al een groot aantal andere gemeenten. De snelheidsmeter wordt in overleg voor een periode van drie weken beschikbaar gesteld. De provincie zorgt voor plaatsen, inregelen en ophalen van de snelheidsmeterspaarpot. De opbrengst gaat naar een goed doel, het budget wordt door de gemeente beschikbaar gesteld.

De spaarpot houdt geen rekening met mensen die meerdere keren langsrijden en op die manier de spaarpot snel weten te vullen. Per inzet wordt er wel een maximaal bedrag aan de snelheidsmeterspaarpot meegegeven.

Bron: Verkeerspro
Auteur: Rieneke Kok
Publicatie datum: Mon, 18 Nov 2019 06:21:46 +0000

Waar geeft NXXT autorijschool A van Putten rijles

Autorijlessen Benschop, Autorijlessen Bilthoven, Autorijlessen Bodegraven, Autorijlessen Breukelen, Autorijlessen Bunnik, Autorijlessen De Bilt, Autorijlessen Driebruggen, Autorijlessen Gouda, Autorijlessen Haarzuilens, Autorijlessen Haastrecht, Autorijlessen Houten,Autorijlessen IJsselstein, Autorijlessen Kockengen, Autorijlessen Leidsche Rijn, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Maarssen, Autorijlessen Montfoort, Autorijlessen Moordrecht, Autorijlessen Nieuwegein, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Reeuwijk, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Stolwijk, Autorijlessen Utrecht, Autorijlessen Vianen, Autorijlessen Vleuten, Autorijlessen Vreeswijk, Autorijlessen Waddinxveen, Autorijlessen Woerden, Autorijlessen Zeist, Autorijlessen Zuilen.

Autorijlessen Utrecht
Stacaravan kopen Utrecht
Nagelstudio de Meern
Nagelstudio Woerden
Nagelstudio Vleuten
Nagelstudio Utrecht
Online Marketingbureau Utrecht
Rijschool Utrecht
Tuinaanleg Utrecht
Hovenier Utrecht

Leave a Reply