Minimumleeftijd voor niet-rijbewijsplichtige motorvoertuigen vastgesteld op 16 jaar

By 14 januari 2020 Nieuws, VerkeersPro No Comments

De minimumleeftijd voor het besturen van een motorvoertuig zonder rijbewijsplicht is vastgesteld op 16 jaar. Dat is een van de wijzigingen in het Reglement Rijbewijzen die op 1 juli dit jaar moet worden doorgevoerd.  

In het Reglement Rijbewijzen zijn de eisen voor opleidings- en examenvoertuigen vastgelegd. Een van de wijzigingen die binnenkort doorgevoerd moet worden, heeft betrekking op de minimumleeftijd waarop je een voertuig mag besturen. De minimumleeftijd voor motorvoertuigen zonder rijbewijsplicht is naar zestien jaar getrokken. Eerder was dit nog niet vastgelegd in het Reglement.

Wijziging

Het derde lid van vijfde artikel van het Reglement Rijbewijzen wordt in juli gewijzigd. Vanaf dan is vastgelegd dat bestuurders van landbouw- en bosbouwtrekkers, gehandicaptenvoertuigen, motorrijtuigen met beperkte snelheid, alsmede bestuurders van motorvoertuigen waarvoor geen rijbewijsplicht geldt, een minimumleeftijd geldt van 16 jaar. Voorheen was voor het besturen van motorvoertuigen zonder rijbewijsplicht geen minimumleeftijd vastgesteld in het Reglement.

Ontwerpbesluit

Een ontwerpbesluit betekent niet per se dat dit het definitieve reglement is wat op 1 juli ingaat. De wijzigingen in het Besluit administratieve bepalingen wegverkeer (BABW) en het Reglement rijbewijzen is half december naar de Tweede Kamer gestuurd. Nu heeft de Kamer de mogelijkheid zich uit te spreken, daarna wordt het voorgelegd aan de Afdeling advisering van de Raad van State. De beoogde ingangsdatum van het besluit is op 1 juli 2020.

Bron: Verkeerspro
Auteur: Rieneke Kok
Publicatie datum: Wed, 08 Jan 2020 13:22:30 +0000

Waar geeft NXXT autorijschool A van Putten rijles

Autorijlessen Benschop, Autorijlessen Bilthoven, Autorijlessen Bodegraven, Autorijlessen Breukelen, Autorijlessen Bunnik, Autorijlessen De Bilt, Autorijlessen Driebruggen, Autorijlessen Gouda, Autorijlessen Haarzuilens, Autorijlessen Haastrecht, Autorijlessen Houten,Autorijlessen IJsselstein, Autorijlessen Kockengen, Autorijlessen Leidsche Rijn, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Maarssen, Autorijlessen Montfoort, Autorijlessen Moordrecht, Autorijlessen Nieuwegein, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Reeuwijk, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Stolwijk, Autorijlessen Utrecht, Autorijlessen Vianen, Autorijlessen Vleuten, Autorijlessen Vreeswijk, Autorijlessen Waddinxveen, Autorijlessen Woerden, Autorijlessen Zeist, Autorijlessen Zuilen.

Autorijlessen Utrecht
Stacaravan kopen Utrecht
Nagelstudio de Meern
Nagelstudio Woerden
Nagelstudio Vleuten
Nagelstudio Utrecht
Online Marketingbureau Utrecht
Rijschool Utrecht
Tuinaanleg Utrecht
Hovenier Utrecht

Leave a Reply