Minister gaat kamer maandelijks informeren over CBR 

By 24 augustus 2019 Nieuws, VerkeersPro No Comments

Minister Cora van Nieuwenhuizen is bereid de Tweede Kamer maandelijks op de hoogte te brengen van de problemen bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). De bewindsvrouw geeft daarmee gehoor aan het verzoek van de coalitiepartijen in de Kamer, die een maandelijkse update eisen van Van Nieuwenhuizen nadat het CBR opnieuw negatief in het nieuws was gekomen.

“Het is geen enkel probleem om de rapportage die het CBR toch al aan mij doet, ook met de Kamer te delen,” zegt Van Nieuwenhuizen. 

Het CBR heeft de medische gegevens van zeker 71 personen in verkeerde digitale dossiers gezet, bleek donderdag. Het CBR kampt al langer met grote problemen, vooral met het verlengen van rijbewijzen van ouderen en mensen met een medische aandoening die de rijvaardigheid mogelijk beïnvloedt. Van Nieuwenhuizen plaatste het CBR in februari al onder verscherpt toezicht. Het nieuwe geblunder met persoonlijke gegevens is voor de partijen de druppel.

Voortgangsrapport 

“Dit leeft ook enorm in de maatschappij. Veel mensen hebben last van de problemen bij het CBR, dus ik begrijp dat de Kamer dat ook goed wil volgen,” aldus de minister.

De vier coalitiepartijen willen dat minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) de Tweede Kamer maandelijks informeert over de stand van zaken bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). Dat blijkt uit Kamervragen van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie naar aanleiding van de nieuwe problemen bij het CBR.

De partijen vragen om een maandelijkse voortgangsreportage over het CBR “met de kerncijfers, zoals alle termijnoverschrijdingen bij verlengingen en keuringen”. Daarnaast eist de Kamer inzicht in de omvang van het probleem en wil het weten of het is aangekaart bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Lees ook: 

Bron: Verkeerspro
Auteur: Rieneke Kok
Publicatie datum: Mon, 19 Aug 2019 07:31:19 +0000

Waar geeft NXXT autorijschool A van Putten rijles

Autorijlessen Benschop, Autorijlessen Bilthoven, Autorijlessen Bodegraven, Autorijlessen Breukelen, Autorijlessen Bunnik, Autorijlessen De Bilt, Autorijlessen Driebruggen, Autorijlessen Gouda, Autorijlessen Haarzuilens, Autorijlessen Haastrecht, Autorijlessen Houten,Autorijlessen IJsselstein, Autorijlessen Kockengen, Autorijlessen Leidsche Rijn, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Maarssen, Autorijlessen Montfoort, Autorijlessen Moordrecht, Autorijlessen Nieuwegein, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Reeuwijk, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Stolwijk, Autorijlessen Utrecht, Autorijlessen Vianen, Autorijlessen Vleuten, Autorijlessen Vreeswijk, Autorijlessen Waddinxveen, Autorijlessen Woerden, Autorijlessen Zeist, Autorijlessen Zuilen.

Autorijlessen Utrecht
Stacaravan kopen Utrecht
Nagelstudio de Meern
Nagelstudio Woerden
Nagelstudio Vleuten
Nagelstudio Utrecht
Online Marketingbureau Utrecht
Rijschool Utrecht
Tuinaanleg Utrecht
Hovenier Utrecht

Leave a Reply