‘Mondkapjes niet langer verplicht in de lesauto’

By 21 juli 2020 Nieuws, VerkeersPro No Comments

Met twee leerlingen in de lesauto rijden is sinds 1 juli toegestaan. Tot nu toe kon dat alleen als iedereen een mondkapje draagt, maar deze verplichting is komen te vervallen. Dat laten de samenwerkende brancheorganisaties weten.
Bij dit nieuws moet een kanttekening worden gemaakt: op de website van de Rijksoverheid staat vooralsnog dat het mondkapje wél verplicht is. RijschoolPro heeft om bevestiging bij het ministerie gevraagd over het vervallen van de verplichting.

De mondkapjesplicht is reden voor veel discussie. Want waarom mag je privé in een volle auto zonder mondkapjes rijden, maar niet in de lesauto? De brancheorganisaties hebben daarom bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat aangedrongen op duidelijkheid. Dat zou er nu zijn: rijlessen worden geclassificeerd als privé-vervoer en daarmee is het dragen van een mondkapje niet verplicht. Wel geldt het dragen van een mondkapje als advies, net als in de privé-situatie.

De brancheverenigingen zijn van mening dat als iedereen het protocol in de rijschoolbranche naleeft en de triage en de hygiënemaatregelen toepast, de kans op besmetting klein is.

CBR en IBKI volgen hun eigen protocollen, bij examens worden daarom nog gewoon mondkapjes gebruikt. Volgens de brancheclubs wordt de informatie op de website van Rijksoverheid over dit besluit nog aangepast.

Lees ook: 

Bron: Verkeerspro
Auteur: Rieneke Kok
Publicatie datum: Fri, 17 Jul 2020 16:00:28 +0000

Waar geeft NXXT autorijschool A van Putten rijles

Autorijlessen Benschop, Autorijlessen Bilthoven, Autorijlessen Bodegraven, Autorijlessen Breukelen, Autorijlessen Bunnik, Autorijlessen De Bilt, Autorijlessen Driebruggen, Autorijlessen Gouda, Autorijlessen Haarzuilens, Autorijlessen Haastrecht, Autorijlessen Houten,Autorijlessen IJsselstein, Autorijlessen Kockengen, Autorijlessen Leidsche Rijn, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Maarssen, Autorijlessen Montfoort, Autorijlessen Moordrecht, Autorijlessen Nieuwegein, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Reeuwijk, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Stolwijk, Autorijlessen Utrecht, Autorijlessen Vianen, Autorijlessen Vleuten, Autorijlessen Vreeswijk, Autorijlessen Waddinxveen, Autorijlessen Woerden, Autorijlessen Zeist, Autorijlessen Zuilen.

Autorijlessen Utrecht
Stacaravan kopen Utrecht
Nagelstudio de Meern
Nagelstudio Woerden
Nagelstudio Vleuten
Nagelstudio Utrecht
Online Marketingbureau Utrecht
Rijschool Utrecht
Tuinaanleg Utrecht
Hovenier Utrecht

Leave a Reply