Motorrijles in Veiligheidsregio Groningen toegestaan

In Groningen mag het weer, motorrijles geven. Daarbij moeten wel de coronamaatregelen in acht worden genomen, zoals het houden van 1,5 meter afstand.
Marcel Nieuwland van rijschool 1-2 Ride uit Groningen en Winschoten begon afgelopen weekend weer met motorrijles. Afstand van elkaar houden om zo de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan is zonder meer mogelijk voor motorrijinstructeurs, stelt Nieuwland.

Juridische grondslag

In de noodverordening is te lezen contactberoepen verboden zijn, in de daarbijhorende toelichting wordt het beroep rijinstructeur genoemd. Maar de toelichting op de noodverordening is niet leidend, dat is de noodverordening zelf. En daarin wordt alleen gesproken over afstand bewaren. Rijschoolhouder Nieuwland schakelde advocaat Hugo de Jong in om de juridische grondslag te checken. De advocaat stelt dat de toelichting geen wet of verbod is.

Motorrijinstructeur is volgens de rijschoolhouder en zijn advocaat geen contactberoep en het geven van motorrijles is dus niet verboden. Met die redenatie is de Veiligheidsregio Groningen het eens. Hoe de noodverordening wordt gehandhaafd is aan de verschillende Veiligheidsregio’s. “Wij zien ruimte om motorrijles toe te staan”, licht een woordvoerder van Groningen desgevraagd toe.

Landelijk beleid

Of de ruimte ook landelijk wordt gezien is nog onduidelijk. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat buigt zich momenteel over het vraagstuk.

Naar aanleiding van de opgestarte motorrijlessen in Groningen stuurde branchevereniging LBKR een brief naar de Veiligheidsregio waarin ze hun verbazing uiten over de uitzondering die in Groningen werd gemaakt. Ook vraag de LBKR om een landelijk beleid, “waarin wij het logisch zouden vinden dat de bromfiets- en motorrijlessen (en examens) het eerste weer kunnen worden opgepakt. Natuurlijk met alle voorzorgsmaatregelen om verspreiding van het virus te voorkomen.”

Lees ook: 

De ontwikkelingen op het gebied van het coronavirus gaan snel en raken de rijschoolsector hard. RijschoolPro houdt een dossier bij over dit onderwerp. 

Bron: Verkeerspro
Auteur: Rieneke Kok
Publicatie datum: Thu, 30 Apr 2020 09:13:51 +0000

Waar geeft NXXT autorijschool A van Putten rijles

Autorijlessen Benschop, Autorijlessen Bilthoven, Autorijlessen Bodegraven, Autorijlessen Breukelen, Autorijlessen Bunnik, Autorijlessen De Bilt, Autorijlessen Driebruggen, Autorijlessen Gouda, Autorijlessen Haarzuilens, Autorijlessen Haastrecht, Autorijlessen Houten,Autorijlessen IJsselstein, Autorijlessen Kockengen, Autorijlessen Leidsche Rijn, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Maarssen, Autorijlessen Montfoort, Autorijlessen Moordrecht, Autorijlessen Nieuwegein, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Reeuwijk, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Stolwijk, Autorijlessen Utrecht, Autorijlessen Vianen, Autorijlessen Vleuten, Autorijlessen Vreeswijk, Autorijlessen Waddinxveen, Autorijlessen Woerden, Autorijlessen Zeist, Autorijlessen Zuilen.

Autorijlessen Utrecht
Stacaravan kopen Utrecht
Nagelstudio de Meern
Nagelstudio Woerden
Nagelstudio Vleuten
Nagelstudio Utrecht
Online Marketingbureau Utrecht
Rijschool Utrecht
Tuinaanleg Utrecht
Hovenier Utrecht

Leave a Reply