Nederland zakt weg in Europese ranglijst verkeersveilige landen 

By 1 oktober 2019 Nieuws, VerkeersPro No Comments

Nederland zakte de laatste jaren van de vierde naar de elfde plaats op de Europese ranglijst van meest verkeersveilige landen. Landen als Ierland, Duitsland en Spanje gelden nu als veiliger, daar vielen in verhouding met het aantal inwoners minder verkeersdoden dan in Nederland. 

In 2018 vielen in Nederland 678 verkeersdoden, in 2010 waren dit er 640. Dat valt op de maken uit de cijfers van de Europese Raad voor verkeersveiligheid (ETSC). In de jaren ’13 en ’14 lag het aantal op 570. Door minder aandacht en geld voor verkeersveiligheid is Nederland een van de drie landen waar het aantal verkeersdoden sinds 2010 is gestegen, schrijft RTL Nieuws. Vorige week werd tijdens de ‘Europese dag zonder verkeersdoden’ aandacht gevraagd voor het terugdringen van het aantal dodelijke slachtoffers. 

De enige drie landen in de EU waarbij het aantal verkeersdoden is toegenomen sinds 2010 zijn Nederland, Zweden en Malta. In alle andere landen daalde het cijfer. In Noorwegen halveerde het aantal doden zelfs. De halvering is in lijn met de doelstelling van de Europese Unie. De wens is dat in 2020 het aantal verkeersdoden ten opzichte van 2012 is gehalveerd.
Het verbeteren van de verkeersveiligheid in Nederland is vastgelegd in het plan Verkeersveiligheid 2030

Bron: Verkeerspro
Auteur: Rieneke Kok
Publicatie datum: Mon, 30 Sep 2019 11:23:59 +0000

Waar geeft NXXT autorijschool A van Putten rijles

Autorijlessen Benschop, Autorijlessen Bilthoven, Autorijlessen Bodegraven, Autorijlessen Breukelen, Autorijlessen Bunnik, Autorijlessen De Bilt, Autorijlessen Driebruggen, Autorijlessen Gouda, Autorijlessen Haarzuilens, Autorijlessen Haastrecht, Autorijlessen Houten,Autorijlessen IJsselstein, Autorijlessen Kockengen, Autorijlessen Leidsche Rijn, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Maarssen, Autorijlessen Montfoort, Autorijlessen Moordrecht, Autorijlessen Nieuwegein, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Reeuwijk, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Stolwijk, Autorijlessen Utrecht, Autorijlessen Vianen, Autorijlessen Vleuten, Autorijlessen Vreeswijk, Autorijlessen Waddinxveen, Autorijlessen Woerden, Autorijlessen Zeist, Autorijlessen Zuilen.

Autorijlessen Utrecht
Stacaravan kopen Utrecht
Nagelstudio de Meern
Nagelstudio Woerden
Nagelstudio Vleuten
Nagelstudio Utrecht
Online Marketingbureau Utrecht
Rijschool Utrecht
Tuinaanleg Utrecht
Hovenier Utrecht

Leave a Reply