Nederlanders zien agressie in het verkeer toenemen

By 24 november 2020 Nieuws, VerkeersPro No Comments

Zo’n 69 procent van de weggebruikers in Nederland zegt dat automobilisten tegenwoordiger agressiever zijn in het verkeer dan twee jaar eerder. Dit drukt ook de bereidheid van verkeersdeelnemers om die automobilisten op hun gedrag te wijzen.
Dat blijkt volgens Diks Verzekeringen uit een onderzoek onder 1.108 Nederlandse automobilisten. Met name weggebruikers van 40 jaar en ouder zeggen dat andere automobilisten zich agressiever zijn gaan gedragen. Jongere ondervraagden zien dat in mindere mate zo.

Ongeveer 20 procent van de deelnemers aan het onderzoek heeft weleens te maken gehad met agressie op de weg, waaronder snijden en het zogeheten brake testen. Hierbij gaat je voorligger bewust op de rem, zonder dat daar een noodzaak of aanleiding voor is. Nog eens 23 procent heeft weleens ruzie gehad met andere automobilisten. Vooral mannen raken hierin verzeild, zo zegt de verzekeraar.

Vanwege de vermeende toename van agressie in het verkeer zegt 43 procent van de respondenten dat ze andere weggebruikers liever niet op hun gedrag wijzen. Een zorgelijke ontwikkeling, zegt Marc Diks van Diks Verzekeringen.

“Los van het feit dat agressie in het verkeer kan leiden tot gevaar op de weg, heeft het vaak ook een negatief effect op de schaderegeling. Zo verdraaien daders regelmatig hun verklaringen en weigeren slachtoffers uit angst voor wraakacties mee te werken”, aldus Diks. Volgens de verzekeraar is het daarom belangrijk dat de politie aanwezig is bij het invullen van het schadeformulier.

Eind 2019 kwam filmmaker Barbara van de Bogaard in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland met een documentaire over het ontstaan van agressie in het verkeer. Eerder dat jaar riep Paul Broer van de landelijke verkeerspolitie in het AD rijinstructeurs op om te helpen bij het verminderen van asociaal rijgedrag.

Bron: Verkeerspro
Auteur: Nick Augusteijn
Publicatie datum: Mon, 16 Nov 2020 08:29:13 +0000

Waar geeft NXXT autorijschool A van Putten rijles

Autorijlessen Benschop, Autorijlessen Bilthoven, Autorijlessen Bodegraven, Autorijlessen Breukelen, Autorijlessen Bunnik, Autorijlessen De Bilt, Autorijlessen Driebruggen, Autorijlessen Gouda, Autorijlessen Haarzuilens, Autorijlessen Haastrecht, Autorijlessen Houten,Autorijlessen IJsselstein, Autorijlessen Kockengen, Autorijlessen Leidsche Rijn, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Maarssen, Autorijlessen Montfoort, Autorijlessen Moordrecht, Autorijlessen Nieuwegein, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Reeuwijk, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Stolwijk, Autorijlessen Utrecht, Autorijlessen Vianen, Autorijlessen Vleuten, Autorijlessen Vreeswijk, Autorijlessen Waddinxveen, Autorijlessen Woerden, Autorijlessen Zeist, Autorijlessen Zuilen.

Autorijlessen Utrecht
Stacaravan kopen Utrecht
Nagelstudio de Meern
Nagelstudio Woerden
Nagelstudio Vleuten
Nagelstudio Utrecht
Online Marketingbureau Utrecht
Rijschool Utrecht
Tuinaanleg Utrecht
Hovenier Utrecht

Leave a Reply