Nieuwe vraagsoorten bij theorie-examens Taxi, T-rijbewijs en ADR

By 3 december 2019 Nieuws, VerkeersPro No Comments

Vanaf februari 2020 worden wijzigingen ingevoerd in de vraagsoorten van de theorie-examens voor Taxi, T-rijbewijs en ADR. De nieuwe vraagsoorten moeten zorgen voor meer variatie, zodat de voorspelbaarheid van het examen vermindert. De inhoud, het aantal vragen en de slaagdrempel van de examens blijven hetzelfde.

Het CBR laat weten dat het doel van de invoering van de nieuwe vraagsoort is om het theorie-examen toekomstbestendig te houden. ‘De invoer van nieuwe vraagsoorten draagt bij aan het verminderen van de voorspelbaarheid van het examen doordat er meer variatie wordt aangebracht.’ Daarnaast is het toevoegen van sommige nieuwe vraagsoorten prettig voor kandidaten die moeite hebben met lezen.

De wijzigingen

In 2018 zijn nieuwe vraagsoorten ingevoerd bij de theorie-examens voor onder meer Taxi en het T-rijbewijs. Het ging toen om de sleepvraag, de single sleepvraag, de invulvraag en de hotspotvraag.

Vanaf 1 februari 2020 worden in de theorie-examens voor Taxi en het T-rijbewijs over meer onderwerpen vragen gesteld in de vorm van een sleepvraag, single sleepvraag of hotspotvraag. Deze uitbreiding kan plaatsvinden op bestaande onderwerpen en nieuwe onderwerpen.

Per 1 mei 2020 worden andere, nieuwe vraagsoorten ingevoerd bij de theorie-examens voor Taxi en het T-rijbewijs examen. Voor Taxi gaat het om de ja/nee vraag, de volgorde vraag en mogelijk ook de multiple respons vraag. Voor het T-rijbewijs gaat het om de ja/nee-vraag, de volgorde-vraag, de multiple respons en de matrixvraag.

Per 1 juli 2020 worden nieuwe vraagsoorten ingevoerd bij de theorie-examens voor ADR Basis (V). De hotspotvraag en de invulvraag worden toegevoegd aan het examen. Deze vraagsoorten worden alleen toegevoegd bij de onderwerpen Gevaarsetiketten (hotspotvraag) en Gevarenklassen (invulvraag).

Bron: Verkeerspro
Auteur: Rieneke Kok
Publicatie datum: Wed, 27 Nov 2019 06:09:37 +0000

Waar geeft NXXT autorijschool A van Putten rijles

Autorijlessen Benschop, Autorijlessen Bilthoven, Autorijlessen Bodegraven, Autorijlessen Breukelen, Autorijlessen Bunnik, Autorijlessen De Bilt, Autorijlessen Driebruggen, Autorijlessen Gouda, Autorijlessen Haarzuilens, Autorijlessen Haastrecht, Autorijlessen Houten,Autorijlessen IJsselstein, Autorijlessen Kockengen, Autorijlessen Leidsche Rijn, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Maarssen, Autorijlessen Montfoort, Autorijlessen Moordrecht, Autorijlessen Nieuwegein, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Reeuwijk, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Stolwijk, Autorijlessen Utrecht, Autorijlessen Vianen, Autorijlessen Vleuten, Autorijlessen Vreeswijk, Autorijlessen Waddinxveen, Autorijlessen Woerden, Autorijlessen Zeist, Autorijlessen Zuilen.

Autorijlessen Utrecht
Stacaravan kopen Utrecht
Nagelstudio de Meern
Nagelstudio Woerden
Nagelstudio Vleuten
Nagelstudio Utrecht
Online Marketingbureau Utrecht
Rijschool Utrecht
Tuinaanleg Utrecht
Hovenier Utrecht

Leave a Reply