Oproep politiebaas: ‘gemeenten moeten lokaal verkeersveiligheidsplan hebben’

By 14 januari 2020 Nieuws, VerkeersPro No Comments

Alle gemeenten in ons land zouden een verkeersveiligheidsplan moeten hebben. Op die manier kan de politie beter handhaven en maatregelen eisen op plekken waar de meeste dodelijke slachtoffers en ernstig gewonden vallen. Dat zegt politiebaas Egbert-Jan van Hasselt in gesprek met De Telegraaf.

“Verkeersveiligheid moet topprioriteit krijgen van lokale bestuurders, maar nog niet de helft van de gemeenten beschikt over een weldoordacht plan om het veiliger te maken voor alle weggebruikers”, aldus Van Hasselt.

De landelijk projectleider Infrastructuur van de Nationale Politie vindt dat onvoorstelbaar. “Het is klip en klaar dat de meeste doden in het verkeer niet op de snelwegen vallen: bijna 90 procent van de dodelijke slachtoffers valt op provinciale en lokale wegen. Bovendien is het merendeel van de slachtoffers (65 procent) een bewoner uit de betreffende gemeente, wat helemaal motiverend zou moeten zijn om serieus gemeentelijk beleid te maken op verkeersveiligheid.

De Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) heeft niet in beeld hoeveel gemeenten een verkeersveiligheidsplan hebben. “Maar het mag duidelijk zijn dat ook wij willen dat het veiliger wordt. Verkeersonveiligheid is een groot maatschappelijk probleem dat ons land jaarlijks 14 miljard euro kost. Dat is onacceptabel”, aldus een woordvoerder in de krant.

(ANP)

Bron: Verkeerspro
Auteur: Rieneke Kok
Publicatie datum: Mon, 13 Jan 2020 08:30:11 +0000

Waar geeft NXXT autorijschool A van Putten rijles

Autorijlessen Benschop, Autorijlessen Bilthoven, Autorijlessen Bodegraven, Autorijlessen Breukelen, Autorijlessen Bunnik, Autorijlessen De Bilt, Autorijlessen Driebruggen, Autorijlessen Gouda, Autorijlessen Haarzuilens, Autorijlessen Haastrecht, Autorijlessen Houten,Autorijlessen IJsselstein, Autorijlessen Kockengen, Autorijlessen Leidsche Rijn, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Maarssen, Autorijlessen Montfoort, Autorijlessen Moordrecht, Autorijlessen Nieuwegein, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Reeuwijk, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Stolwijk, Autorijlessen Utrecht, Autorijlessen Vianen, Autorijlessen Vleuten, Autorijlessen Vreeswijk, Autorijlessen Waddinxveen, Autorijlessen Woerden, Autorijlessen Zeist, Autorijlessen Zuilen.

Autorijlessen Utrecht
Stacaravan kopen Utrecht
Nagelstudio de Meern
Nagelstudio Woerden
Nagelstudio Vleuten
Nagelstudio Utrecht
Online Marketingbureau Utrecht
Rijschool Utrecht
Tuinaanleg Utrecht
Hovenier Utrecht

Leave a Reply