Persoonsgegevens uit kentekenregister op straat? RDW start onderzoek

By 30 juli 2019 Nieuws, VerkeersPro No Comments

De RDW, Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit en de politie starten een onderzoek naar misbruik van het kentekenregister. Uit onderzoek van RTL Nieuws blijkt dat RDW-gegevens, waaronder persoonsgegevens, online worden verkocht. Voor de RDW staat nog niet vast dat dit gebeurt door rechtstreekse raadpleging van het kentekenregister. Dat is nu onderwerp van onderzoek.

“Dit is een ernstige kwestie en de RDW neemt dit hoog op”, laat de dienst weten. “Vele partijen maken gebruik van de gegevens die bij de RDW zijn opgeslagen. Bijvoorbeeld de Belastingdienst, de politie, het CJIB, en beroepsbeoefenaars als gerechtsdeurwaarders en verzekeraars. Betrouwbaarheid en juistheid van de gegevens is uitermate belangrijk voor hun werk. Tegelijk moeten burgers ervan uit kunnen gaan dat privacygevoelige gegevens veilig zijn bij de RDW.”

Steekproeven

RDW wil weten wat precies aan de hand is. De dienst is samen met het het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit en de politie een onderzoek gestart.

De RDW benadrukt dat het zich ‘uitermate inspant’ om privacygevoelige data te beschermen tegen misbruik door onbevoegden. “Security-maatregelen maken onderdeel uit van alle processen die te maken hebben met bevraging van de registers. Zo laat de RDW de processen ieder jaar onafhankelijk toetsen, vinden steekproeven plaats en ook permanente monitoring. Ook zijn de eisen waaraan alle partijen die de registers moeten raadplegen voor hun werk, hoog.”

Bron: Verkeerspro Auteur: Jan Pieter Rottier Publicatie datum: Wed, 24 Jul 2019 07:03:17 +0000

Waar geeft NXXT autorijschool A van Putten rijles

Autorijlessen Benschop, Autorijlessen Bilthoven, Autorijlessen Bodegraven, Autorijlessen Breukelen, Autorijlessen Bunnik, Autorijlessen De Bilt, Autorijlessen Driebruggen, Autorijlessen Gouda, Autorijlessen Haarzuilens, Autorijlessen Haastrecht, Autorijlessen Houten,Autorijlessen IJsselstein, Autorijlessen Kockengen, Autorijlessen Leidsche Rijn, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Maarssen, Autorijlessen Montfoort, Autorijlessen Moordrecht, Autorijlessen Nieuwegein, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Reeuwijk, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Stolwijk, Autorijlessen Utrecht, Autorijlessen Vianen, Autorijlessen Vleuten, Autorijlessen Vreeswijk, Autorijlessen Waddinxveen, Autorijlessen Woerden, Autorijlessen Zeist, Autorijlessen Zuilen. Autorijlessen Utrecht Stacaravan kopen Utrecht Nagelstudio de Meern Nagelstudio Woerden Nagelstudio Vleuten Nagelstudio Utrecht Online Marketingbureau Utrecht Rijschool Utrecht Tuinaanleg Utrecht Hovenier Utrecht

Leave a Reply