Politieagenten betalen ruim acht ton aan eigen verkeersboetes

By 8 september 2020 Nieuws, VerkeersPro No Comments

De handhavers gaan zelf ook wel eens in de fout. Politieagenten betaalden in twee jaar tijd ruim 800.000 euro aan verkeersboetes die zij zelf opliepen. De boetebedragen zijn verhaald op het het salaris van de betrokken medewerkers. 
Dat blijkt uit cijfers van politie die Shownieuws heeft opgevraagd via de Wet Openbaarheid van Bestuur. Als een politiemedewerker een legitieme reden heeft om een verkeersovertreding te begaan voor een noodzakelijk politieoptreden kan dit worden geseponeerd. Maar tussen 2018 en 2019 kon van de 33.000 opgelopen verkeersboetes binnen de politie ruim een kwart niet worden geseponeerd.

In deze gevallen hadden agenten geen geldige reden om het verkeer te overtreden. Het gaat hierbij onder meer om snelheidsovertredingen en boetes voor fout parkeren. Ook kon een deel van de boetes niet op tijd worden geseponeerd, omdat er te weinig informatie was over de bestuurder die de overtreding had begaan. In deze gevallen draaide de politie zelf op voor de kosten van de boetes. Uit de cijfers is niet duidelijk om welk bedrag dat gaat. Bij de politie werkten in de jaren 2018 en 2019 zo’n 62.000 medewerkers.

Een politiewoordvoerder verklaarde het volgende tegenover het programma: “Onze mensen doen complex werk en daarbij komen zij soms in situaties dat zij de regels moeten overtreden. Dit wordt getoetst. Als blijkt dat er niet voldaan kan worden aan de toets heeft dat gevolgen. Wat daarbij komt kijken is onder welke condities het gaat en daar wordt in trainingen ook aandacht aan besteed. Maar in de heat of the moment gaat het wel eens fout en dat is iets dat wij serieus nemen.”

(ANP)

Bron: Verkeerspro
Auteur: Rieneke Kok
Publicatie datum: Tue, 01 Sep 2020 05:24:51 +0000

Waar geeft NXXT autorijschool A van Putten rijles

Autorijlessen Benschop, Autorijlessen Bilthoven, Autorijlessen Bodegraven, Autorijlessen Breukelen, Autorijlessen Bunnik, Autorijlessen De Bilt, Autorijlessen Driebruggen, Autorijlessen Gouda, Autorijlessen Haarzuilens, Autorijlessen Haastrecht, Autorijlessen Houten,Autorijlessen IJsselstein, Autorijlessen Kockengen, Autorijlessen Leidsche Rijn, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Maarssen, Autorijlessen Montfoort, Autorijlessen Moordrecht, Autorijlessen Nieuwegein, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Reeuwijk, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Stolwijk, Autorijlessen Utrecht, Autorijlessen Vianen, Autorijlessen Vleuten, Autorijlessen Vreeswijk, Autorijlessen Waddinxveen, Autorijlessen Woerden, Autorijlessen Zeist, Autorijlessen Zuilen.

Autorijlessen Utrecht
Stacaravan kopen Utrecht
Nagelstudio de Meern
Nagelstudio Woerden
Nagelstudio Vleuten
Nagelstudio Utrecht
Online Marketingbureau Utrecht
Rijschool Utrecht
Tuinaanleg Utrecht
Hovenier Utrecht

Leave a Reply