Praktijkexamens T-rijbewijs vanaf 15 juni van start

By 16 juni 2020 Nieuws, VerkeersPro No Comments

Vanaf 15 juni kunnen er bij het CBR weer praktijkexamens voor de trekker worden gereden. 
Het rijvaardigheidsbureau was nog niet gestart met de examens voor het T-rijbewijs. Het was wachten op de uitkomst van het TNO-onderzoek naar maatregelen om in veilig praktijkexamen te kunnen doen nu het coronavirus rondwaart. Dat onderzoek is nu afgerond en het blijkt dat ook deze examens, ondanks de kleine cabine waar examinator en kandidaat samen inzitten, op een verantwoorde manier kunnen doorgaan.

Herstart

Bij het praktijkexamen voor het T-rijbewijs gelden wel hygiënemaatregelen. Zowel de examinator als de kandidaat maken tijdens het examen gebruik van mondkapjes in het voertuig. Het CBR verstrekt de mondkapjes. Reserveren van de examen kan sinds woensdag 10 juni. Jaarlijks worden er zo’n 5.000 praktijkexamens voor de trekker afgenomen door het CBR.

De meeste praktijkexamens zijn ondertussen herstart. Alleen de examens voor directiechauffeur en de binnenvaart staan nog in de wacht.

Dat het afwachten was wanneer het T-examen weer zou kunnen, bracht leerlingen van de opleidingen Agrarisch Loonwerk, Groen en Cultuurtechniek in de problemen. Om een leerwerktraject te volgen is een T-rijbewijs noodzakelijk. Zo’n 800 tot 1.000 leerlingen in het voortgezet beroepsonderwijs kunnen zonder T-rijbewijs niet verder met hun opleiding.

Lees ook: 

Bron: Verkeerspro
Auteur: Rieneke Kok
Publicatie datum: Thu, 11 Jun 2020 07:37:36 +0000

Waar geeft NXXT autorijschool A van Putten rijles

Autorijlessen Benschop, Autorijlessen Bilthoven, Autorijlessen Bodegraven, Autorijlessen Breukelen, Autorijlessen Bunnik, Autorijlessen De Bilt, Autorijlessen Driebruggen, Autorijlessen Gouda, Autorijlessen Haarzuilens, Autorijlessen Haastrecht, Autorijlessen Houten,Autorijlessen IJsselstein, Autorijlessen Kockengen, Autorijlessen Leidsche Rijn, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Maarssen, Autorijlessen Montfoort, Autorijlessen Moordrecht, Autorijlessen Nieuwegein, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Reeuwijk, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Stolwijk, Autorijlessen Utrecht, Autorijlessen Vianen, Autorijlessen Vleuten, Autorijlessen Vreeswijk, Autorijlessen Waddinxveen, Autorijlessen Woerden, Autorijlessen Zeist, Autorijlessen Zuilen.

Autorijlessen Utrecht
Stacaravan kopen Utrecht
Nagelstudio de Meern
Nagelstudio Woerden
Nagelstudio Vleuten
Nagelstudio Utrecht
Online Marketingbureau Utrecht
Rijschool Utrecht
Tuinaanleg Utrecht
Hovenier Utrecht

Leave a Reply