Puntenrijbewijs en meer verkeerscontroles in België

By 6 oktober 2020 Nieuws, VerkeersPro No Comments

De verkeersveiligheid in België moet verbeteren. Om dat voor elkaar te krijgen wordt een puntenrijbewijs ingevoerd en er worden meer verkeerscontroles gehouden. Dat staat in het nieuwe regeerakkoord van België.
Een rijbewijs met punten staat in België al heel lang op de politieke agenda. Nu moet het dan ingevoerd worden, weliswaar in een andere versie dan in Nederland. Het puntenrijbewijs is er alleen voor wie meermaals verkeersovertredingen begaat. De precieze invulling van het nieuwe systeem moeten de komende maand nog duidelijk worden.

Opnieuw examen

Het puntenrijbewijs moet voorkomen dat bestuurders die vaker in de fout gaan daar geen grote gevolgen van ondervinden. Nu komen zij er vaak af met een ‘minnelijke schikking’, wat meestal een boete is. Straks is het rijbewijs in gevaar en worden deze overtreders gedwongen opnieuw rijexamen af te leggen.

De nieuwe federale regering houdt voor de invoering nog wel een slag om de arm. Voordat het puntenrijbewijs wordt ingevoerd, worden vergelijkbare verkeersmodellen in de buurlanden onderzocht.

Meer controle

Ook wordt het aantal verkeerscontroles in België opgevoerd. Er wordt extra gecheckt op te hard rijden, alcohol, telefoongebruik en het dragen van een gordel. Gemiddeld moet één op de drie bestuurders elk jaar gecontroleerd worden.

Lees ook: 

Bron: Verkeerspro
Auteur: Rieneke Kok
Publicatie datum: Thu, 01 Oct 2020 09:34:04 +0000

Waar geeft NXXT autorijschool A van Putten rijles

Autorijlessen Benschop, Autorijlessen Bilthoven, Autorijlessen Bodegraven, Autorijlessen Breukelen, Autorijlessen Bunnik, Autorijlessen De Bilt, Autorijlessen Driebruggen, Autorijlessen Gouda, Autorijlessen Haarzuilens, Autorijlessen Haastrecht, Autorijlessen Houten,Autorijlessen IJsselstein, Autorijlessen Kockengen, Autorijlessen Leidsche Rijn, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Maarssen, Autorijlessen Montfoort, Autorijlessen Moordrecht, Autorijlessen Nieuwegein, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Reeuwijk, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Stolwijk, Autorijlessen Utrecht, Autorijlessen Vianen, Autorijlessen Vleuten, Autorijlessen Vreeswijk, Autorijlessen Waddinxveen, Autorijlessen Woerden, Autorijlessen Zeist, Autorijlessen Zuilen.

Autorijlessen Utrecht
Stacaravan kopen Utrecht
Nagelstudio de Meern
Nagelstudio Woerden
Nagelstudio Vleuten
Nagelstudio Utrecht
Online Marketingbureau Utrecht
Rijschool Utrecht
Tuinaanleg Utrecht
Hovenier Utrecht

Leave a Reply