Rapportage CBR aan de Kamer: ‘best case’ scenario niet meer haalbaar

By 26 november 2019 Nieuws, VerkeersPro No Comments

Het CBR moet maandelijks rapporteren aan de Kamer omdat de dienstverlening van de divisie Rijgeschiktheid Medisch en de Klantenservice niet op orde zijn. De tweede rapportage ligt er nu en daarin valt te zien dat het best case scenario niet meer haalbaar is. Wel lijkt het CBR af te stevenen op medio 2020 voor het op orde krijgen van de wachttijden. 

Sinds eind 2018 is de dienstverlening van de divisie Rijgeschiktheid Medisch en de afdeling Klantenservice van het CBR niet op orde. Begin september heeft het CBR een prognose gemaakt voor de divisie. Dat gebeurde voorafgaand aan het debat over de wantoestanden in de Tweede Kamer. In de prognose zijn drie scenario’s doorgerekend (worst case, base case en best case) ten aanzien van de ontwikkeling van de dienstverlening. Het base case scenario is het scenario dat door het CBR wordt gezien als het meest waarschijnlijke scenario. Deze week verscheen het tweede voortgangsrapport van het CBR. Daarin valt te zien hoe het er nu op verschillende punten voorstaat.

‘Best case’ niet haalbaar

Duidelijk wordt dat het best case scenario uit beeld schuift. Op zes van de negen verbeterpunten loopt het CBR achter op dit scenario (dat was vorige maand ook zo). Op de overige drie punten is het scenario ook steeds minder realistisch.
De base case lijkt nog wel haalbaar, dat houdt in dat medio 2020 de boel op de rit moet zijn. Op zeven van de negen verbeterpunten staan de lichten nog op groen. Op het gebied van verlopen rijbewijzen, instroom en verwerking van nieuwe dossiers wordt het al krapper om de base case te halen. In het slechtste geval is het CBR pas weer in de zomer van 2021 op orde.
De negen verbeterpunten zijn: verlopen rijbewijzen, doorlooptijden, bereikbaarheid en wachttijd klantenservice, instroom, eindbesluiten, werkvoorraad, medische capaciteit, productiviteit en het automatisch protocol.

Lees ook:

Bron: Verkeerspro Auteur: Rieneke Kok Publicatie datum: Wed, 20 Nov 2019 13:52:33 +0000

Waar geeft NXXT autorijschool A van Putten rijles

Autorijlessen Benschop, Autorijlessen Bilthoven, Autorijlessen Bodegraven, Autorijlessen Breukelen, Autorijlessen Bunnik, Autorijlessen De Bilt, Autorijlessen Driebruggen, Autorijlessen Gouda, Autorijlessen Haarzuilens, Autorijlessen Haastrecht, Autorijlessen Houten,Autorijlessen IJsselstein, Autorijlessen Kockengen, Autorijlessen Leidsche Rijn, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Maarssen, Autorijlessen Montfoort, Autorijlessen Moordrecht, Autorijlessen Nieuwegein, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Reeuwijk, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Stolwijk, Autorijlessen Utrecht, Autorijlessen Vianen, Autorijlessen Vleuten, Autorijlessen Vreeswijk, Autorijlessen Waddinxveen, Autorijlessen Woerden, Autorijlessen Zeist, Autorijlessen Zuilen. Autorijlessen Utrecht Stacaravan kopen Utrecht Nagelstudio de Meern Nagelstudio Woerden Nagelstudio Vleuten Nagelstudio Utrecht Online Marketingbureau Utrecht Rijschool Utrecht Tuinaanleg Utrecht Hovenier Utrecht

Leave a Reply