Reeks CCV-examens geschrapt

By 14 december 2017 Nieuws, VerkeersPro No Comments

Het CBR stopt met het afnemen van een aantal CCV vakbekwaamheidsexamens. Het is vanaf 1 januari 2018 niet meer mogelijk om examens zoals Logistiek Medewerker en Planner Wegtransport af te leggen. Vanaf 1 juli 2017 konden kandidaten al niet meer op voor het examen Chauffeur Sierteeltvervoer en Chauffeur Geconditioneerd.

Na overleg met de branche en het ministerie van Waterstaat en Infrastructuur heeft het CBR besloten dat de vraag zo laag ligt, dat het niet langer mogelijk is om deze examens met de benodigde kwaliteit tegen een acceptabel tarief aan te bieden. Vorig jaar liet het CBR aan RijschoolPro weten dat het jaarlijks maximaal zeventig examenkandidaten krijgt voor deze examens.

Welke examens?

Het gaat om de examens Logistiek Medewerker, Logistiek Teamleider, Logistiek Supervisor, Planner Wegtransport, Touringcar nationaal en internationaal en Huisartsenchauffeur. Dit zijn zowel vakbekwaamheidsexamens die wettelijke toegang geven tot een beroep, als examens die niet wettelijk verplicht zijn.

Kandidaten kunnen voor deze examens terecht bij andere examenaanbieders. Hierbij kan men denken aan MBO-opleidingen of aankloppen bij EVO, de belangenorganisatie voor logistiek. Zij bieden een opleiding logistiek medewerker aan met afsluitend een examen. Ook zijn er diverse leertrajecten als planner.

Lees ook:

Bron: Verkeerspro
Auteur: Willem de Hoog
Publicatie datum: Mon, 11 Dec 2017 15:06:52 +0000

Waar geeft NXXT autorijschool A van Putten rijles

Autorijlessen Benschop, Autorijlessen Bilthoven, Autorijlessen Bodegraven, Autorijlessen Breukelen, Autorijlessen Bunnik, Autorijlessen De Bilt, Autorijlessen Driebruggen, Autorijlessen Gouda, Autorijlessen Haarzuilens, Autorijlessen Haastrecht, Autorijlessen Houten,Autorijlessen IJsselstein, Autorijlessen Kockengen, Autorijlessen Leidsche Rijn, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Maarssen, Autorijlessen Montfoort, Autorijlessen Moordrecht, Autorijlessen Nieuwegein, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Reeuwijk, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Stolwijk, Autorijlessen Utrecht, Autorijlessen Vianen, Autorijlessen Vleuten, Autorijlessen Vreeswijk, Autorijlessen Waddinxveen, Autorijlessen Woerden, Autorijlessen Zeist, Autorijlessen Zuilen.

Leave a Reply