Rij-app van Vipconn verbindt telefoontjes in de auto door naar ‘secretaresse’

By 29 september 2020 Nieuws, VerkeersPro No Comments

Veiliger autorijden zonder smartphone te gebruiken, terwijl er mensen die door de coronacrisis thuis zitten aan een baan worden geholpen? De ‘Bestuurders Assistent’ van het Zwolse bedrijf Vipconn moet in coronatijd twee vliegen in één klap slaan. 
De app blokkeert tijdens het autorijden automatisch alle andere apps en functies op de smartphone en schakelt alle telefoons, mails, appjes, sms’jes en andere berichten door naar een persoonlijke assistent, een PA, die alle zaken afhandelt. Bij zakenmensen kan dat hun eigen secretaresse zijn, maar gebruikers kunnen ook via Vipconn een PA krijgen. Dat zijn mensen die om tal van redenen aan huis gekluisterd zijn en werk zoeken. Zo is het bedrijf in gesprek met een stichting voor blinden en slechtzienden die vanuit hun huis dit werk kunnen doen.

Doorverbinden

De bedoeling van de app is ongelukken en onveilige situaties in het verkeer voorkomen door de smartphone om te leiden naar een assistent. Ondanks hoge boetes en voorlichtingscampagnes blijft dat zowel in Nederland als in andere landen een probleem. Daarnaast hoopt Vipconn meer banen te creëren in een tijd dat de werkloosheid vanwege de coronacrisis toeneemt. De ‘Bestuurders Assistent’ past ook in het beleid van de overheid om via innovatie de economie te laten groeien, vindt het bedrijf.

Vipconn-oprichter Piet ter Schure zit veel op de weg en merkte zelf hoe moeilijk het is de telefoon te negeren. Tegelijk besefte hij hoe gevaarlijk dat is. Daarom bedacht hij de service app, die naast veiligheid nieuwe banen kan scheppen. Voor mensen die door omstandigheden thuis zitten en nu, door de corona crisis, nog minder kans hebben op de arbeidsmarkt.

Veiliger verkeer

Hij besefte ook dat automatisering het tijdens het rijden niet altijd kan winnen van de mens. Daarom laat de ontwikkelde service app de eigen telefoon bijna alles doen wat je wilt, maar dan zonder er ook maar een blik op te werpen. De smartphone kan gewoon in de tas blijven. Een echte persoonlijke assistent(e) verzorgt het bellen, verstuurt berichten en zet afspraken in de agenda. Verder wordt alle andere afleiding voorkomen. Zo haalt de app mensen die thuis zitten uit hun isolement en wordt het verkeer een stuk veiliger.

Bron: Verkeerspro
Auteur: Rieneke Kok
Publicatie datum: Fri, 25 Sep 2020 05:50:53 +0000

Waar geeft NXXT autorijschool A van Putten rijles

Autorijlessen Benschop, Autorijlessen Bilthoven, Autorijlessen Bodegraven, Autorijlessen Breukelen, Autorijlessen Bunnik, Autorijlessen De Bilt, Autorijlessen Driebruggen, Autorijlessen Gouda, Autorijlessen Haarzuilens, Autorijlessen Haastrecht, Autorijlessen Houten,Autorijlessen IJsselstein, Autorijlessen Kockengen, Autorijlessen Leidsche Rijn, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Maarssen, Autorijlessen Montfoort, Autorijlessen Moordrecht, Autorijlessen Nieuwegein, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Reeuwijk, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Stolwijk, Autorijlessen Utrecht, Autorijlessen Vianen, Autorijlessen Vleuten, Autorijlessen Vreeswijk, Autorijlessen Waddinxveen, Autorijlessen Woerden, Autorijlessen Zeist, Autorijlessen Zuilen.

Autorijlessen Utrecht
Stacaravan kopen Utrecht
Nagelstudio de Meern
Nagelstudio Woerden
Nagelstudio Vleuten
Nagelstudio Utrecht
Online Marketingbureau Utrecht
Rijschool Utrecht
Tuinaanleg Utrecht
Hovenier Utrecht

Leave a Reply