Rijbewijs bij dertig gemeenten digitaal aan te vragen 

By 3 september 2019 Nieuws, VerkeersPro No Comments

Vanaf vandaag is het bij dertig gemeenten in Nederland mogelijk om het rijbewijs online te verlengen of om een categorie toe te voegen. Voor een eerste aanvraag van het rijbewijs of voor het omwisselen van een buitenlands rijbewijs moet je nog wel naar een Stadskantoor. 

Wie online een verlenging van het rijbewijs aanvraagt, kan binnen twee dagen het nieuwe exemplaar afhalen bij de balie van de gemeente. Het online verlengen is een proef van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). Op dit moment biedt de online module uitsluitend de mogelijkheid om het rijbewijs te verlengen of om een categorie toe te voegen.

Aan het online verlengen van het rijbewijs zijn een aantal voorwaarden verbonden:

  • Je moet wonen in een gemeente die meedoet met de pilot; 
  • Je bent al in het bezit van een geldig Nederlands rijbewijs;
  • Je vraagt een verlenging van het rijbewijs of een categorie-uitbreiding aan;
  • Je hebt de DigiD-app met extra zekerheid over je identiteit;
  • Je hebt een mobiele telefoon met Android en een NFC-chip. 

Mobiel rijbewijs

Het is waarschijnlijk dat in de toekomst de rijbewijspas wordt vervangen door een mobiel rijbewijs. Momenteel is er nog geen sprake van een concrete invoeringsdatum voor een rijbewijs op de smartphone. De RDW geeft aan de internationale ontwikkelingen en mogelijkheden rondom een rijbewijs op de telefoon te volgen.

Steden

Dit zijn de steden waar de proef draait: Alblasserdam, Almelo, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Assen, Den Bosch, Den Haag, Dordrecht, Eindhoven, Emmen, Groningen, Haarlemmermeer, Heerlen, Hendrik-Ido-Ambacht, Hollands Kroon, Leeuwarden, Maastricht, Molenlanden, Papendrecht, Roosendaal, Rotterdam, Sliedrecht, Tilburg, Utrecht, Veendam, Zoetermeer, Zwijndrecht en Zwolle.

Bron: Verkeerspro
Auteur: Rieneke Kok
Publicatie datum: Mon, 02 Sep 2019 07:20:22 +0000

Waar geeft NXXT autorijschool A van Putten rijles

Autorijlessen Benschop, Autorijlessen Bilthoven, Autorijlessen Bodegraven, Autorijlessen Breukelen, Autorijlessen Bunnik, Autorijlessen De Bilt, Autorijlessen Driebruggen, Autorijlessen Gouda, Autorijlessen Haarzuilens, Autorijlessen Haastrecht, Autorijlessen Houten,Autorijlessen IJsselstein, Autorijlessen Kockengen, Autorijlessen Leidsche Rijn, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Maarssen, Autorijlessen Montfoort, Autorijlessen Moordrecht, Autorijlessen Nieuwegein, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Reeuwijk, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Stolwijk, Autorijlessen Utrecht, Autorijlessen Vianen, Autorijlessen Vleuten, Autorijlessen Vreeswijk, Autorijlessen Waddinxveen, Autorijlessen Woerden, Autorijlessen Zeist, Autorijlessen Zuilen.

Autorijlessen Utrecht
Stacaravan kopen Utrecht
Nagelstudio de Meern
Nagelstudio Woerden
Nagelstudio Vleuten
Nagelstudio Utrecht
Online Marketingbureau Utrecht
Rijschool Utrecht
Tuinaanleg Utrecht
Hovenier Utrecht

Leave a Reply