Rijbewijs meestal ingenomen wegens te hard rijden

Het aantal ingenomen rijbewijzen neemt de laatste jaren steeds meer toe. Vorig jaar werden dagelijks zo’n 44 pasjes ingenomen. De cijfers nemen dit jaar niet af, ondanks dat het rustiger op de weg is door de coronamaatregelen. Dat blijkt uit cijfers van het OM, opgevraagd door de NOS.
In 2016 werden er 14.752 rijbewijzen ingenomen. Dat aantal ieder jaar toe, tot bijna 16.000 in 2019. De cijfers tot en met mei dit jaar laten een voortzetting van die stijgende lijn zien.

Een rijbewijs wordt om verschillende redenen ingenomen, doorgaans op heterdaad: rijden met alcohol op, meer dan 50 kilometer per uur te hard rijden en vertonen van gevaarlijk rijgedrag.

Minder verkeer

Alcoholgebruik was de laatste jaren de meest voorkomende reden om het rijbewijs in te vorderen, maar snelheidsovertredingen lijken dit in te gaan halen. Verkeersofficier Achilles Damen van het Openbaar Ministerie noemt die verschuiving tegenover de NOS ‘heel zorgelijk’. “De boodschap om niet onder invloed te rijden, die nemen mensen wel ter harte”, zegt Damen. “Dat snelheid zo gevaarlijk is, is blijkbaar onvoldoende bekend. Je raakt je rijbewijs niet zomaar kwijt. Dan moet je echt veel te hard gereden te hebben. En vooral dat is heel zorgelijk. Dat mensen ervoor kiezen om zo te hard te rijden.”

Het OM noemt de stijging van dit jaar opvallend, juist nu er veel minder verkeer op de weg is. Een eenduidige verklaring is er niet. Wel ging dit jaar de maximumsnelheid op de snelweg overdag naar 100 kilometer per uur. Damen maakt de kanttekening dat rijbewijzen lang niet alleen op de snelweg worden ingenomen. “Ook op wegen waar de maximumsnelheid 60 en 80 kilometer per uur is, en zelfs in de bebouwde kom.”

Bron: Verkeerspro
Auteur: Rieneke Kok
Publicatie datum: Tue, 02 Jun 2020 09:04:02 +0000

Waar geeft NXXT autorijschool A van Putten rijles

Autorijlessen Benschop, Autorijlessen Bilthoven, Autorijlessen Bodegraven, Autorijlessen Breukelen, Autorijlessen Bunnik, Autorijlessen De Bilt, Autorijlessen Driebruggen, Autorijlessen Gouda, Autorijlessen Haarzuilens, Autorijlessen Haastrecht, Autorijlessen Houten,Autorijlessen IJsselstein, Autorijlessen Kockengen, Autorijlessen Leidsche Rijn, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Maarssen, Autorijlessen Montfoort, Autorijlessen Moordrecht, Autorijlessen Nieuwegein, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Reeuwijk, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Stolwijk, Autorijlessen Utrecht, Autorijlessen Vianen, Autorijlessen Vleuten, Autorijlessen Vreeswijk, Autorijlessen Waddinxveen, Autorijlessen Woerden, Autorijlessen Zeist, Autorijlessen Zuilen.

Autorijlessen Utrecht
Stacaravan kopen Utrecht
Nagelstudio de Meern
Nagelstudio Woerden
Nagelstudio Vleuten
Nagelstudio Utrecht
Online Marketingbureau Utrecht
Rijschool Utrecht
Tuinaanleg Utrecht
Hovenier Utrecht

Leave a Reply