Rijden in het buitenland stressvol voor veel automobilisten

By 25 juni 2019 Nieuws, VerkeersPro No Comments

Ontspannen reizen naar je vakantiebestemming is voor veel Nederlanders niet weggelegd. Rijden in het buitenland blijkt voor een derde van de Nederlanders spannend. Dat meldt de vergelijkingssite Autoverzekering.nl die er onderzoek naar deed. En dan kunnen de irritaties in de auto ook nog eens hoog oplopen.

Met de zomervakantie in het vooruitzicht ondervroeg de website duizend automobilisten. Daaruit blijkt niet alleen dat rijden in het buitenland voor veel van hen stressvol is, maar ook dat bestuurders de adviezen van passagiers niet echt kunnen waarderen. Van de ondervraagden vindt meer dan 60 procent het irritant om commentaar te krijgen over hun rijstijl. Dat neemt niet weg dat het wel gebeurt: 35 procent van de vrouwen maakt zich er schuldig aan en 17 procent van de mannen.

Mannen rijden vaker schade

Uit de enquête kwam verder naar voren dat mannen gezien worden als de beste chauffeur. Zij rijden dan ook vooral in het buitenland en nemen de lange stukken voor hun rekening. Daar staat tegenover dat vrouwen zich beter houden aan de verkeersregels.

Toch veroorzaken de mannelijke chauffeurs de meeste en de grootste schades, zo blijkt uit het onderzoek van Autoverzekering.nl. Ze hebben vaker een aanrijding met een ander voertuig of rijden hun auto total loss. Vrouwen zijn weer vaker verantwoordelijk voor kleinere schades als gevolg van te hard tegen een stoeprand of drempel rijden. Ook zijn er meer vrouwen dan mannen die nog nooit een ongeluk hebben gehad.

Dat voldoende pauzes onderweg nemen nodig is om alert te blijven tijdens een lange reis, is algemeen bekend. Niettemin gaf 15 procent van de ondervraagden aan weleens slaperig achter het stuur te kruipen.

Bron: Verkeerspro
Auteur: Yvonne Ton
Publicatie datum: Fri, 21 Jun 2019 08:14:44 +0000

Waar geeft NXXT autorijschool A van Putten rijles

Autorijlessen Benschop, Autorijlessen Bilthoven, Autorijlessen Bodegraven, Autorijlessen Breukelen, Autorijlessen Bunnik, Autorijlessen De Bilt, Autorijlessen Driebruggen, Autorijlessen Gouda, Autorijlessen Haarzuilens, Autorijlessen Haastrecht, Autorijlessen Houten,Autorijlessen IJsselstein, Autorijlessen Kockengen, Autorijlessen Leidsche Rijn, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Maarssen, Autorijlessen Montfoort, Autorijlessen Moordrecht, Autorijlessen Nieuwegein, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Reeuwijk, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Stolwijk, Autorijlessen Utrecht, Autorijlessen Vianen, Autorijlessen Vleuten, Autorijlessen Vreeswijk, Autorijlessen Waddinxveen, Autorijlessen Woerden, Autorijlessen Zeist, Autorijlessen Zuilen.

Autorijlessen Utrecht
Stacaravan kopen Utrecht
Nagelstudio de Meern
Nagelstudio Woerden
Nagelstudio Vleuten
Nagelstudio Utrecht
Online Marketingbureau Utrecht
Rijschool Utrecht
Tuinaanleg Utrecht
Hovenier Utrecht

Leave a Reply